We willen allemaal in een gezond lichaam blijven.

Ons lichaam heeft veel te verduren. Niet alleen het ouder worden. Maar ook de weersomstandigheden laten ons lichaam lijden. Toch proberen we zo goed mogelijk gezond te leven. Sommigen geven zich over aan een dieet of gaan voor vega. Niet alleen voor hun lichaam maar ook voor de dieren. Los van alles zal ons lichaam niet blijven zoals we jong waren. Of voor vrouwen die kinderen op de wereld gezet hebben.
We hebben een lichaam gekregen maar we hebben ook ons energetisch lichaam. Je energetische lichaam staat voor de energie die alles in je fysieke lichaam doet stromen. Dit lichaam is weliswaar niet zichtbaar, maar wel voelbaar. Zo kennen we onze chakra’s onze meridianen. Dat allemaal heeft met energie in ons lichaam te maken. Net als onze organen moeten ook deze goed werken om gezond te blijven. We hebben spijtig genoeg niet alles in de hand om ons lichaam gezond te houden. Een verkoudheid kunnen we zelf oplossen. Een bepaalde ziekte niet. Daar hebben we hulp bij nodig maar ook soms psychische hulp. Want soms kan het zwaar wegen en dan moet men afrekenen met twee problemen. De ziekte zelf en dan psychisch. Als men dan mentaal niet sterk genoeg is dan kan de ziekte de bovenhand heel snel nemen. Daarom kan het helpen om het te aanvaarden. Dat zeker niet makkelijk is en soms hulp vraagt om je daarbij te helpen.
We worden geboren en eigenlijk op dat moment staat ons leven voorgeschreven. Dat zeker niet voor iedereen vatbaar is. De geboorte loopt ofwel perfect of wel met complicaties. Het leven begint. Het lijden begint eigenlijk. Want ons leven hangt nauw samen aan lijden. Lijden in alle vormen. Het hoort bij het leven. Het hoort bij het te kunnen aanvaarden. Een tip is deze:

Het hoort er echt bij. Schrijf je boosheid of verdriet van je af, of vraag iemand als klankbord om je verhaal te kunnen spuien. Laat je niet leiden hoe mensen om je heen reageren op jouw acceptatieproces, want zij hebben niet jouw lichaam. Blijf wel in gesprek.
Ook als men vraagt hoe het met je gaat wees eerlijk. Zet geen masker op. laat echt zien hoe je voelt hoe het met je gaat. Dat komt alleen maar ten goede naar jezelf toe.
Hoe ouder men wordt hoe meer sleet erop ons lichaam komt. Dat kunnen we niet tegengaan dat is gewoon de natuur. Tot de dood volgt. En waar men dan een smiley op het gezicht heeft. Vredig heengegaan zeggen ze dan.
Spiritueel bestaat ons lichaam uit water en kalkstof. Dat ook tot stof gaat als we na de dood begraven of verast worden.
Het water is steeds in beweging. Dat is ook in ons lichaam zo. Als het stopt stopt ook het leven in ons innerlijk lichaam. Dat eigenlijk spiritueel blijft doorleven. Waar geen ziekte nog lijden bestaat maar liefde. Juist omdat de meeste in blijven hangen en leven in 3D krijgt men met zichzelf een probleem. Zeker op het vlak van aanvaarden van.
Allemaal worden we vroeg of laat geconfronteerd met ziekte en pijn.
Allemaal worden we geconfronteerd in onze omgeving met ziekte lijnen en de dood.
Wij allemaal kunnen maar een ding doen het aanvaarden.
Wij allemaal gaan door een bepaald proces.
Juist dat is nodig om het te plaatsen.
Dus
Geniet van het leven nu je weet nooit wat er morgen komen kan.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM