Bepaalde mensen gaan van het ergste uit als ze iets voelen of hebben.

Je hebt zo van die mensen. Als ze iets voelen van pijn of ziek zijn al gelijk van het ergste uitgaan.
De naam voor dit is hypochondrie.
Bij hypochondrie denkt u vaak dat u een erge ziekte heeft. U let steeds op uw lichaam en voelt daardoor van alles. Bij klachten die iedereen wel eens heeft, denkt u meteen dat u erg ziek bent. Bijvoorbeeld bij een steek, jeuk of kramp.
Net zoals men mensen heeft als men er iets van een ziekte tegen vertelt hebben ze dat ook gehad of is het bij hen veel erger geweest.
Mensen met hypochondrie gaan kampen met de volgende klachten.
Angsten om dood te gaan.
Hartkloppingen.
Benauwd gevoel.
Zelfs soms niet meer weten wie of waar ze zijn.
Ze maken van iets klein iets heel groot. En gaan zich daar ook op focussen.
Ze gaan hun levenswijze dan ook helemaal aanpassen naar die pijn dat kwaaltje dat ze hebben. Eigenlijk spelen ze hier gewoon een slachtoffer rol. Proberen om medelijden op te wekken en toch mee te gaan in hun verhaal. Vaak zijn het ook mensen die heel veel gaan google en zo het ergste voor hun ogen te zien krijgen. Het is dan ook soms moeilijk om te weten wat waarheid is en wat ze verzinnen. Ze zijn dan wel niet ziek maar moet wel geholpen worden om vanaf hun denkwijze van ziek zijn af te komen.
Het is dan niet altijd even makkelijk om met deze mensen een gesprek aan te gaan over ziekte of gezondheid.
Sommige mensen hebben angst om te leven om dood te gaan om te lijden. Niettegenstaande zijn het alle factoren van ons leven. Die we allemaal doorstaan vroeg of laat. Maar waar de meeste juist niet mee bezig zijn. En wat komt komt vaak word gezegd. Allemaal worden we wel eens ziek en dan zal ons lichaam het nodige doen om te herstellen. Soms moet behulp van een arts of specialist. Maar soms is het ook de ziekte het probleem te aanvaarden. Hoe moeilijk het ook is of hoe moeilijk het je leven veranderd. Want soms ken je kern gezond en krijg je toch af te rekenen met een ziekte die heel je leven 360 graden laat omdraaien. Dat is vaak moeilijk te aanvaarden. Zowel voor de persoon als voor hun medemensen. Ik wijk nu wel af van de titel maar dit hoort ook bij ons om te leren aanvaarden. Het leven niet altijd op gebied van gezondheid optimaal. Als men dan van een klein kwaaltje iets groots gaat maken is het al helemaal niet meer gezond leven.
Wat ik wil meegeven is dat op ziekte lijden en dood geen leeftijd staat. Spijtig genoeg. Er zijn er die 90jaar worden zonder ziek te worden. En er zijn er die nog niet kunnen stappen en al een ziekte bij zich dragen. Op alle leeftijden is het zwaar om zoiets te verwerken.

Maar geestelijk jezelf ziek maken is dat stukje aanpakken.
Het leren van niet vanuit het ergste te gaan.
Doe geen opzoekwerk want dan kom je de ergste dingen tegen.
Doe je het wel zoek dan op betrouwbare sites.
Denk je dat je lijd aan hypochondrie praat er met je arts over.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM