Trek niet alles naar jezelf toe.

Door een schrijven van Marije kwam ik tot dit inizcht.
Zo kan al snel medelijden naar mee-lijden gaan.  Dat je dan weer ziek maakt. Men mag altijd in het leven medeleven kennen. Dat is ook een goed gevoel dat men mag hebben. Zowel voor jezelf als naar de medemens toe. Maar als het gaat over medelijden hebben met iets of iemand dan moet men zich sterk wapenen wil men in uitgezogen worden. Men zou al snel en (on)bewust mee-lijden gaan voelen. Dat maakt dat men eigenlijk meegaat in de problematiek die men hoor ziet of leest. Sommige mensen kunnen zich daarvoor niet afsluiten. Dat maakt dat ze zich op een moment futloos voelen of zelfs niet goed meer in hun vel voelen. Angsten komen soms ook naar boven. Juist omdat men zich laat leiden. Omdat men zoveel negatieve invloeden binnen krijgt gaat men in verdediging gaan. Gaat men zich proberen af te sluiten. Maar spijtig genoeg komt het altijd terug. Via media via allerlei bronnen. Dat maakt het moeilijk. Men wordt er altijd mee geconfronteerd in het leven nu. Maar eigenlijk altijd zolang we leven. Er zal altijd wel is zijn of gebeuren. Waar men zich druk om maakt en waar men anderen dan probeert in mee te trekken.
Zo zie je dat.
Medeleven
Medelijden
Kan leiden naar
Mee-lijden.

Mee-trekken.
Waar ben je dan zelf als persoon.
In de media laten ze vaak dat zien waar het hart van huilt. Denk maar aan wenende kinderen denk maar aan bepaalde monumenten die stuk gemaakt worden denk maar aan hulpeloze mensen. Dat raakt en nemen velen mee in hun gevoel. Slagen het op in hun hersenen. Krijgen nachtmerries gaan zich niet goed meer voelen.
Men mag medelevend zijn, men mag medelijden hebben maar bouw een muur rond je heen. Ga vanuit je eigen gevoel niet mee in heel dat negatief gedoe. Laat alles los als je kan. Leef vanuit jezelf. En leer filteren. Zodat je eigenlijk voor jezelf een keuze maakt in wat je wilt aanvoelen. Men kan met iemand medelijden hebben door omstandigheden maar je kan zich er niet in laten meeslepen. Dan voel je op een moment gevangen door de omstandigheden. Men kan begrip tonen en meer ook niet. Men kan ook wel eens zeggen ach het gaat wel voorbij. Zo denk je aan jezelf.
Men kan niet iedereen helpen of een helpende hand geven.
Men kan wel meevoelen en daar houdt het op.
En wat zeker niet vergeten mag worden. Is dat bepaalde mensen zo een slachtofferrol spelen dat men hard op het gevoel gepakt wordt.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM