Wie laten we in onze comfortzone toe

Silhouet, Teambuilding, Handen Schudden, Handdruk

We hebben mensen die we graag hebben en minder die we minder graag hebben of zelfs niet willen binnen laten komen. Vaak omdat ze op een moment jouw energie nemen of omdat er een bepaalde angst is. Het is dan ook belangrijk om goed je grens aan te geven. Het is om jezelf beschermen en ook jouw energieveld te beschermen.
Toch zijn we allemaal geneigd om in het begin dat we mensen leren kennen binnen te laten in onze zone. Een hand schudden een knuffel geven en zoen geven. Bij bepaalde heb je er geen problemen mee bij anderen zou je liever willen dat men het niet voorstelt. Toch laten de meeste hun erin meegaan. Men trekt de grens niet. Maar ook kan je soms niet anders. Denk maar aan vrienden familie collega’s. Als men ergens in groep staat en er voegt zich iemand toe dan is het eerste wat ze doen een goedendag zeggen. Dat vaak gepaard gaat dus met een hand een kus of een knuffel. Waar je dan niet altijd onderuit kan als je in groep staat. Al zou je toch kunnen zeggen nee bedankt of in plaats van die kus te aanvaarden je hand uit te steken. Om zo deze persoon te begroeten. Zo geef je ook gelijk je grens aan. Sommigen zijn energie prikkers waar je soms niet altijd bij stil staat. Maar juist omdat men ze te dicht laat komen ze veel van jouw energie wegnemen. Zelfs door een hand te geven kan je dit soms al aanvoelen. Het zijn vaak mensen die proberen om medelijden op te wekken. Die weten dat je vaak medelevend bent. En toch ben jezelf baas over wie je dichtbij je laat komen. Als men zich niet goed voelt bij iemand van de groep kan je altijd je zo plaatsen dat men er geen contact mee zoekt. Zijdelings gaan staan geen oogcontact je afsluiten. Veel laat je lichaam voelen. Vertrouw ook op dat gevoel. Sluit ook je zone af sluit je grens af. Dat heb jezelf in de hand om geen energie aan iemand te verspillen.

Spiritueel gezien zal men proberen om contacten te leggen met mensen die iets voor je betekenen. Waar men iets van kan leren of waar je iets aan kan geven. Toch word men hier ook geconfronteerd met mensen die je niet in je zone wilt laten komen. Maar doordat men leert een muur op te bouwen en spirituele grens te trekken zal men ook geen energie af kunnen nemen van je. Men weet hoe ermee om te gaan.
Familie kiezen we niet.
Collega’s kiezen we niet
Vrienden kiezen we wel.
Juist in de eerste twee is het maar hoe jezelf tegenover de andere plaatst. Ook hier heb je het nodige zelf in de hand. Al is het soms moeilijk als men jong is en een familielid niet moet hebben.
Een comfortzone is een mentale ruimte waarin iemand zich op zijn gemak en niet bedreigd voelt, waar iemand meestal moeilijk uitbreekt en die door de buitenwereld vaak als beperkt wordt ervaren; comfortabel gevoel dat men niet graag opgeeft voor nieuwe, onbekende zaken.
Men rekent op een armlengte voor men in iemands comfortzone komt. Ook dat is de grens die je aan iemand geven kan.

Stel, Zonsondergang, Silhouetten, Paar Silhouet

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM

Advertentie