Oud worden

Baby, Moeder, Zuigeling, Kind, Vrouwelijk, Vrolijk, Wit

We blijven hierop aarde niet eeuwig jong. Ons lichaam verander jaar na jaar. We worden wijzer jaar na jaar. En toch vinden bepaalde mensen het moeilijk dat ze een jaartje ouder worden. Ze willen niet inzien dat hun lichaam veranderd. Ze willen eeuwig jong er blijven uitzien. Met alle gevolgen die eraan vast kunnen hangen. Operaties herstel noem maar op. Crème smeren voor wat ze denken dat het helpt maar meer geld uit de beurs gooien dan dat het resultaat heeft.
Toch kan men leren om van ieder jaartje dat erbij mag komen te genieten. Te weten dat het jaartje dat voorbij is je ook iets hebt mogen leren en meenemen. Het gewoon hoe jezelf erin kan vinden en voelen. Natuurlijk zijn niet alle jaren zoals we willen. En worden we geconfronteerd met tegenslagen en met geluk. Geboorte pijn ziekte en sterven zal ons op deze reis achtervolgen. Men kan dan diep ergens in blijven hangen of men kan voor jezelf de keuze maken en er nog iets van maken. Hoe moeilijk het misschien ook is. Dit hoort er nu eenmaal bij hierop aarde. Toch zal men merken hoe ouder men wordt hoe meer betekenisvol het leven kan zijn. Vaak hoor je dan ook na het 40ste levensjaar het eigenlijk mooier wordt. En eigenlijk is dat ook wel zo. Omdat men dan bepaalde dingen geleerd heeft en dit dan ook vaak kan doorgeven. Aan de kinderen. Maar ook deze moeten vanuit zichzelf leren. Daarom zijn we allemaal hierop aarde. Als men op een moment het begrip krijgt dat het leven meer is dan dat men denkt. Dan pas zet je een stapje in een andere wereld. En weet men dat wat hier is vaak gebaseerd is op illusie in sommige gevallen. Wat je nu zit kan straks helemaal anders zijn. En wat iemand ziet kan voor een ander iets helemaal anders aangezien worden. Dat is het aardse leven. We geven vanuit ons zelf een woord aan een beeld. Wanneer wie dat besef krijgen kom je uiteindelijk in de vijfde dimensie.
De vijfde dimensie is dan ook bewustzijn. In de vijfde dimensie ben je geheel bewust van het feit dat je bewustzijn bent en je lichaam tijdelijk als voertuig dient. In deze dimensie ben je een wezen van pure onvoorwaardelijke liefde en licht zonder oordeel, ego en angst.
Dat is puur leven. Het leven bestaat uit onvoorwaardelijke liefde. Naar jezelf toe naar anderen. Oordelen veroordelen of vooroordelen zullen we allemaal we eens hebben maar probeer ze niet op een negatieve basis te hebben. Zo zou je  dan hier kunnen leven in liefde zonder angst oud te worden.
We worden geboren.

We worden elk jaartje een jaartje ouder.
We leren en geven door.
We genieten of proberen van het leven te genieten.
Tot de cirkel rond is hier.
En er een ander leven zich openstelt.
Het boeddhistisch levenswiel is daar een mooie illustratie van.

Oude Vrouw, Woestijn, Ouderdom, Bedoeïenen, Droog, Oud

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM