Ongeremd door het leven gaan

Vrijheid, Meisje, Jurk, Handen Omhoog, Open Armen

Vaak heeft dit meestal betrekking op vrouwen. Vrouwen hebben vaak geleerd te leven naar verwachtingen van de buitenwereld. Van anderen. Jonge vrouwen voornamelijk laten zich soms leiden door wat ze te zien krijgen via media. Of zelfs in hun vriendenkring. Maar ook in een relatie of door de partner. Ze moeten dit en dat of je hoort er niet bij. Zo leef je niet vanuit jezelf maar wordt men geleefd. Door echt jezelf te zijn en te blijven zal je niet geremd worden. Het heeft te maken met assertief zijn als vrouw. Het is niet de maatschappij of vrienden, partner die zeggen hoe je moet zijn. Jij zelf alleen bepaald dat. Iedere vrouw mag een verlangen hebben dat mag niet geremd worden door omstandigheden. Iedere vrouw mag haar leven leiden zoals ze het zelf aanvoelt en wilt. Maar toch is dat vaak anders. Maken vaak geen tijd voor zichzelf. Zeker niet als ze in een relatie zitten of samenwonen. Zo onderdrukken ze hun wensen en wil. Ze schuiven zichzelf opzij.
Weet je dat we dit eigenlijk al aanleren aan onze kinderen. Ze mogen geen eigen wil en verlangen hebben. Of ze komen egoïstisch naar voren. Maar eigenlijk rem je zo hun levenspad.
Ons verlangen op gelijk welk gebied zou bespreekbaar moeten zijn. Als een vrouw zegt ik wil dit graag doen en de andere persoon zegt dat is niets voor jou wordt ze geremd in haar uitdaging. Vaak geeft ze dan ook nog toe zodat ze op een moment spijt kan krijgen het niet gedaan te hebben. Zo mag een vrouw toch ook haar eigen leven hebben en bewandelen. Zonder dat ze bepaalde angsten hoeft te hebben om afgeremd te worden.
Spijtig genoeg komt het voor. Waar de vrouw een slaaf wordt eigenlijk van haar leven. Juist om er misschien bij te horen of voor de partner maar goed te willen doen. Ook kinderen kunnen dit uitspelen naar de moeder toe. Zoals ze dan wel eens zeggen. Je bent een slaaf van je eigen kind.
En denk dat geen enkele vrouw zo door het leven wilt gaan.
Blijf jezelf en durf jezelf te zijn.

Neem tijd voor jezelf en voor je lichaam.
Durf vanuit jezelf te ondernemen.
Respecteer jezelf en wat je doet.
Genieten hoort daar dus ook bij.
Durf assertief te zijn en nee te zeggen. Op gelijk welke basis.
Dat zijn de voornaamste behoeftes van een vrouw om ongeremd door jouw leven te gaan. Het is niet nodig om iets of iemand te volgen nee het is nodig om jouw eigen leven te mogen leiden.
Daar hoort voornamelijk wilskracht bij om te durven.
Het is nooit te laat om vanuit jezelf te gaan leven of door het leven te gaan. Juiste jongeren hebben het daar moeilijker mee. Omdat ze vaak zichzelf nog aan het zoeken zijn. Daardoor naïef zijn in bepaalde gevallen. Daardoor zich laten leiden.
Ongeremd is vanuit jezelf leven. Zowel keuzes maken als iets voor jezelf doen. Zoiets wordt vaak niet aangeleerd wel het tegenovergesteld.
Durf alle remmen eens los te gooien.

Durf even voor jezelf op te komen.
Durf te genieten vanuit jezelf.
Gooi je geremde gevoelens overboord.

Vrijheid, Lucht, Handen, Handboeien, Wolken, Man, Dief

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM