Met deze 6 tips zitten jouw voeten er lekker warmpjes bij

Voeten, Sokken, Cozy, Comfortabel, Familie, Benen

Soms heb je van die dagen dat zelfs de dikste sokken je voeten niet warm houden. Zelfs niet als je binnen zit, met de verwarming aan. Dit kan onder andere te maken hebben met een slechte doorbloeding. Maar met de volgende tips zitten ook jouw koude ijsklompjes er binnenkort warmpjes bij.

Wollen sokken

Een schaap heeft niet voor niets zo’n lekkere wollen vacht, het is namelijk ideaal om warmte vast te houden. Een lekker paar wollen sokken zal jouw voeten dan ook gegarandeerd verwarmen.
Helpen deze nog niet optimaal? Dan kun je ook kiezen voor de dikkere geitenwollen sokken. Denk hierbij nu niet direct aan die grove zelfgebreide sokken, want je kunt ze tegenwoordig ook in een mooie dunne vorm kopen.

Zorg goed voor je voeten

Net als de rest van je lichaam, vragen ook je voeten om de nodige verzorging. Zo zorgen schone, droge voeten voor een goede bloedsomloop, dit heeft weer als gevolg dat je lichaam de kou beter aankan.
Een lekkere massage zorgt er ook voor dat je bloed beter gaat stromen, vooral wanneer je een beetje warme olie gebruikt. Dit zorgt voor een dunne isolerende laag, waardoor je de warmte beter vast kunt houden. Een prima reden om je zo nu en dan even lekker te laten verwennen.

Goede beweging is het halve werk

Een van de meest makkelijke remedies tegen koude voeten is bewegen. Probeer elke dag een half uur te lopen of kies een sport die je leuk vindt en ga daar mee aan de slag. Dit zorgt ervoor dat de spieren in je benen in beweging komen en je bloedsomloop verbetert.
Zit je veel achter een bureau? Houd dan rekening met twee dingen. Ga als eerste niet te veel met je benen over elkaar zitten, dit belemmert de doorbloeding in je benen.
Wil je dit weer een beetje op gang helpen zonder van je bureau weg te gaan? Beweeg dan veel met je tenen of voeten. Een goede oefening is het strekken en flexen van je voeten, dit gaat prima vanuit je bureaustoel.

Voorkom warmteverlies

Loop je over een koude vloer, dan verlies je lichaamswarmte via je voeten. Thuis zou je hiervoor schoenen, slippers of sloffen kunnen dragen. Ga je naar buiten, dan kun je kiezen voor een isolerende binnenzool in je schoen.
De zool van je schoen kan namelijk best wat kou doorlaten, met een wollen binnenzool voorkom je dat dit je voeten bereikt en het ten koste gaat van je lichaamswarmte.

Houd je lichaam warm

Door de rest van je lichaam goed en warm te kleden, kun je ook voorkomen dat je voeten erg koud worden. Wanneer je lichaam koud wordt gaat alle warmte als eerste naar het hart, de hersenen en vitale organen. Deze warmte moet ergens vandaan komen en dat is uit je handen en voeten, deze zullen dus vaak als eerste koud aanvoelen.
Verder werkt je hoofd als een soort schoorsteen. Dit is een van de eerste plekken waar warmte naartoe gaat, maar die warmte moet wel op zijn plek gehouden worden. Ga je naar buiten de kou in, draag dan een muts. Zo voorkom je dat alle warmte via je kruintje de wijde wereld in gaat.

Geniet van warm eten

Houd jij echt van lekker eten en heb je vaak koude voeten? Dan is deze tip voor jou. Om je lichaamstemperatuur goed op peil te kunnen houden heb je energie nodig. En waar kun je dit uit halen? Juist, uit eten! Nu hoeft dit niet per se warm te zijn, maar het helpt wel mee.
Een warm drankje helpt dan weer niet. Dit zorgt er namelijk voor dat je bloedvaten vernauwen en de doorstroom naar onder andere je handen en voeten vermindert. En laat dit nou net de belangrijkste remedie zijn tegen koude voeten.

BRON: https://www.msn.com/nl-be/gezondheid/medisch/met-deze-6-tips-zitten-jouw-voeten-er-lekker-warmpjes-bij/ar-AAT2t44?li=BBDNPrw

Onze voeten zijn de thermometer van ons lichaam. Als onze voeten koud zijn zullen we het over heel ons lichaam voelen. En dus het omgedraaide is ook zo. Warme voeten en je lichaam loopt ook warm.
Belangrijk is een goede doorbloeding. Bij vele ouderen of door een probleem zie je vaak dat er geen goede doorbloeding is en dan kampen ze vaak ook moet koude voeten. Wat kan je nu doen aan koude voeten. Goede sokken aantrekken liefs wollen. Een goede voetmassage s’ avonds is een must als je kampt met koude voeten. Gebruik daar een basis olie voor of zelfs kamferolie die men verdund. Koude voeten is zeker niet leuk. Maar als men echt veel last van hebt is het ook wel eens gewenst om langs een arts te gaan. Zodat deze kan kijken of de doorstroming van het bloed goed is of zelfs dat er geen vernauwing is van de bloedvaten.

Voet, Massage, Voetreflexzones, Voetreflexologie

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM