Wow: als je vaak raar droomt ben je dus eigenlijk mega slim

Boek, Hond, Sprookjes, Kind, Paraplu, Straat Lamp, Pad

Gekke dingen dromen doen we allemaal wel eens. Je wordt wakker en weet niet helemaal meer zeker welk jaar het is, of je echt die berg samen met Timothée Chalamet hebt beklommen en of zo’n rare droom nu iets betekent of niet. Het blijkt dat hoe vaker jij gek droomt, hoe slimmer je eigenlijk bent. Interesting!

Waarom je slimmer bent als je raar droomt

Helaas zijn dromen negen van de tien keer, well ehm, bedrog. Bij sommige dromen denk je dan: poeh, gelukkig – maar bij andere dromen is het dan weer net jammer. Maar jouw rare dromen betekenen dus waarschijnlijk wel wat. Amerikaanse neurowetenschapper aan een universiteit in Medford, Erik Hoel, heeft een link gelegd tussen gekke dromen en jouw hersenen die graag slimmer willen worden. Volgens hem zit er een hele logische verklaring achter. Let’s explain. 

Trainen

In een artikel op WebMD vertelt Erik dat rare dromen een heel belangrijk doel hebben. “Deze dromen helpen onze hersenen om dagelijkse ervaringen te begrijpen op een manier dat grondiger leren mogelijk maakt. Mensen breiden hun hersenkracht eigenlijk op vrijwel dezelfde manier als hoe kunstmatige-intelligentiesystemen worden getraind om slimmer te worden.” Wow. 

Creatief

Eigenlijk gebeurt er dus het volgende in jouw hersenen tijdens zo’n rare droom: je brein krijgt bepaalde impulsen en er ontstaan allerlei vreemde verhalen die in het echte leven eigenlijk net niet helemaal kloppen. Dit is dus eigenlijk mega creatief, omdat je hersenen zo allemaal verschillende verhalen bedenken die ze anders niet zouden kunnen ontvangen. Je brein is dus gewoon aan het trainen om slimmer te worden en niet op de automatische piloot te gaan. Dat is ook waarom je soms uitgeput wakker wordt na een hele heftige droom. 

Niet bewezen

Hoe leuk en aardig dit ook allemaal klinkt, het is helaas nog niet bewezen, maar volgens Erik Hoel “geeft het ons een idee dat er wel een biologische functie achter móét zitten”. Dromen kunnen jammer genoeg (nog) niet vastgelegd worden en vaak onthoud je maar een klein deel ervan. We kunnen dus nog niet weten wat er gebeurt in je brein vóór het moment dat je je droom begint te onthouden… Anyways, voor nu mag je best je gekke droom danken aan je slimme koppie. 

BRON: https://www.ze.nl/artikel/251186-raar-dromen-slim

Hahaha wat zouden er slimme mensen bestaan. Dus nog nooit van gehoord. Dat men door rare dromen veel slimmer zou worden. Het is al voor heel wat mensen een opgave om hun dromen te onthouden en zelfs op te schrijven. En niet veel mensen gaan opzoek laar het inzicht van hun dromen. Vaak zeggen ze dromen zijn bedrog.
Maar goed ook zoiets deel ik graag als ik het tegenkom.

Woestijn, Meer, Mens, Aan Het Wachten, Reflectie, Maan

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM

Advertentie