Voelen tegenover overdenken.

Gevoel, Woorden, Voel Woord, Dol Zijn Op, Tekst

Men zou het ook wel holistisch voelen kunnen noemen.
– In het woordenboek wordt holistisch ook wel omschreven als allesomvattend. Iemand die iets op een holistische manier bekijkt, kijkt naar het geheel en niet naar de som van de losse onderdelen waaruit het is opgebouwd.
– Iets is holistisch wanneer er naar het geheel wordt gekeken en niet naar de som van de verschillende onderdelen waarvan iets is opgebouwd. Bij een holistische geneeswijze wordt het gehele individu betrokken. Volgens het holisme hangt alles met elkaar samen.
Eigenlijk komt het erop neer dat we alles bekijken. Net als in ons leven hangt alles samen. Zo ook ons voelen. Als men beter leert voelen ga je merken dat men het ook beter gaat begrijpen. Als men verstandelijk begrijpt ga je niet het volledige zien. Maar juist waar je gedachten heengaan. Zo mis je eigenlijk heel veel.

Door holistisch te voelen ga je alle zintuigen gebruiken en ook je intuïtie. Zo ga je de energie voelen van een object een lichaam of een boodschap. Men gaat naar de kern. Juist omdat men meer opvangt van het geheel. Niet alleen van wat men te zien krijgt. Ook ga je intens voelen. Dit met je zintuigen. Ons zenuwstelsel zal voor ons zelf laten merken dat we pijn voelen koud of warm hebben. Denk maar aan je teen stoten. Ons gevoel laat energie voelen. Denk hier even bij onrustig zijn of angst. Toch is ons gevoel veel sneller dan ons denken. Maar we gaan er niet altijd op in. Men geeft het vaak geen aandacht. Men hoeft niet altijd het gevoel te begrijpen men moet erop vertrouwen. Zo kunnen ook woorden tot het gevoel komen. Men heeft zachte woorden maar ook harde. Ook hier moet men zoeken hoe je die opvangt om er dan iets mee te doen. Om zo jezelf niet te laten misleiden door woorden.
Daarom is voelen en aanvoelen zo belangrijk. Om er ook op te leren vertrouwen.
Wie kan zeggen dat ze naar het gevoel luistert in plaats van er over te denken.

Enkele, Mens, Vrouw, Dol Zijn Op, Romantiek

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM