Wandelen

Stel, Park, Herfst, Val, Gebladerte, Esdoorn, Bomen

We weten allemaal dat wandelen gezond is. Men spreekt altijd over gezonde voeding dieet en noem maar op. Maar het belangrijkst dat men vaak vergeet is beweging. Wandelen is bewegen. Men hoeft geen kilometers af te leggen men hoeft niet te doen aan snelwandelen. Nee gewoon genieten van buiten te zijn. Er zijn dan ook tien voordelen aan verbonden.

Landschap, Vrouw, Naakt, Acteren, Natuur, Hemel

1- HET VERLENGT JE LEVEN.
2- HET HELPT TEGEN DIABETES.
3- HET HOUDT JE SCHERP.
4- HET VERLAAGT JE BLOEDDRUK.
5- HET VERSTERKT JE BEENDEREN.
6- HET VERLAAGT HET RISICO OP EEN BEROERTE.
7- HET IS GOED VOOR JE HUMEUR.
8- HET HELPT JE OM GEWICHT TE VERLIEZEN.
9- HET HELPT TEGEN SLAPELOOSHEID.
10- HET IS GOED VOOR JE HART

Maar ook wandelen kan een sociale factor hebben. Mensen die je tijdens de wandeling tegenkomt begroet je. Dat weer helpt op psychisch vlak. Ook tijdens een wandeling kom je tot rust. En al zeker dat je niet gaat nadenken. Maar gewoon genieten. Al wandel je nu in de stad of in een bos park het kent zijn doelen. Men vergeet even de dagelijkse sleur. Wandel je in de stad ga je slenteren en genieten van wat je ziet. In het bos of park krijg je dan weer de nodige zuurstof binnen. Ga je wandelen met vrienden. Komen er gesprekken die ook weer een voldoening kunnen brengen.
Wandelen kan ook spiritueel zijn. Men kan als eens halt houden als men een bepaald gevoel krijgt. Hier moet men zich natuurlijk voor openstellen tijdens de wandeling. Zoiets kom je vaak tegen als je ergens gaat wandelen waar ooit iets gebeurd is. Sta ook eens stil bij stenen die je tegenkomt. Die liggen daar zomaar niet. En hebben al een lange weg afgelegd. Zo zie je dat men een wandeling aangenaam kan maken.

Men is in beweging.
Men ademt zuivere lucht in.
En men is met lichaam en geest bezig.
Wandelen met een muziekje op en de uren gaan voorbij.

Wandelen, Fitness, Meisje, Sunrise, Val, Buitenshuis

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM