Beste Bruno,

De maand oktober stond in het teken van het afscheid van ICT’s directeur, Tsering Jampa. Een bijzonder moment want Tsering ontving tijdens de afscheidsreceptie het Ridderschap in de Orde van Oranje-Nassau – een prestigieuze Nederlandse Koninklijke Onderscheiding.Ook de media ving al snel op wat voor bijzondere vrouw Tsering Jampa is, zo verscheen ze onder andere op de voorpagina van het  vakblad Fondsenwerving. Lees er alles over in deze editie van het Tibet Journaal.

Tsering Jampa ontvangt als eerste Tibetaanse een Nederlandse Koninklijke Onderscheiding

29 oktober ontving uitvoerend directeur van de International Campaign for Tibet-Europe, Tsering Jampa, in Amsterdam het Ridderschap in de Orde van Oranje-Nassau voor haar grote inzet voor de verdediging en bevordering van de fundamentele rechten van het Tibetaanse volk.De onderscheiding werd overhandigd door Sharon Dijksma, burgemeester van Utrecht, tijdens een receptie ter gelegenheid van Tsering’s pensionering eind oktober.
Bekijk hier een video van de dag


Tibet wordt voorpagina nieuws

In oktober publiceerde verscheen er op de voorpagina van een magazine over non-profit organisaties een artikel over Tibet met daarin een interview met Tsering Jampa. Tsering vertelt in het interview dat Tibet het meest onvrije land ter wereld is, daarom wordt ze nog altijd diep geraakt door het lot van de Tibetanen.
Lees hier het artikel


De rol van Tibet in het wereldwijde klimaatsysteem

Een sterk team van Tibetaanse milieuactivisten is in Glasgow om Tibet te vertegenwoordigen op de COP26, de grootste VN-top over klimaatverandering. Ook ICT’s collega Palmo Tenzin is aanwezig bij de COP26. Het team wil het ecologische belang van het Tibetaanse plateau benadrukken en er bij de wereldleiders op aandringen dat het Tibetaanse plateau een centrale plaats inneemt in elke discussie over klimaatverandering.
 
Op de agenda

Een bijzonder bezoek van Dhondup Wangchen

Tibetaanse documentairemaker en ex politieke gevangene, brengt eind deze maand een bezoek aan Nederland, als onderdeel van zijn Europatour. Dhondup Wangchen werd in maart 2008 tot een gevangenisstraf veroordeeld vanwege zijn documentaire over de mening van Tibetanen over de Olympische Spelen in Beijing. Nu de Olympische Winterspelen in Beijing plaatsvinden komt Dhondup Wangchen opnieuw in actie. Deze keer zal hij de mening van Eurpeanen over de Olympische Spelen in Beijing in beeld brengen. Want het Internationaal Olympisch Comité zou niet moeten toestaan dat China de Spelen organiseert vanwege de schending van mensenrechten.

Officiële introductie Wangpo Tethong

Wangpo Tethong is de nieuwe Executive Director van International Campaign for Tibet. Hij brengt een brede werkervaring met zich mee op diverse gebieden, waaronder milieucampagnes, onderwijs, belangenbehartiging voor Tibet, communicatie en ontwikkeling.Bij een nieuwe directeur hoort natuurlijk ook een officiële introductie, deze zal volgende maand plaats vinden.
Een update over de kalender en webshop
 
De webshop van International Campaign for Tibet is vanwege interne updates tijdelijk gesloten. Wij zijn druk bezig met een oplossing en vragen graag nog even uw geduld. De bestellingen die al waren gedaan zijn goed binnen gekomen en zullen voor het nieuwe jaar worden verzonden. Excuses voor het ongemak!
Met vriendelijk groet, Tashi Deleg,
Het team van International Campaign for Tibet Europe


PS   Al 30 jaar zet ICT zich in voor het behoud van de Tibetaanse cultuur van compassie en wijsheid en voor mensenrechten, democratische vrijheden en zelfbeschikking voor het Tibetaanse volk. Help ICT met een gift om de Chinese onderdrukking te stoppen.
 
Geef voor Tibet

Dit kwam prive

Gebedsvlaggen koord Tibetaans met 10 vlaggen - 9x9 - Katoen (10 stuks) - M  | bol.com

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM