Liefde kennen en geven.

Kind, Hond, Huisdier, Jurk, Meisje, Golden Retriever

Vanaf onze geboorte zouden we allemaal de liefde moeten kunnen voelen en krijgen. Maar soms is dat niet het geval. Dan moet men leren om lief te hebben en toe te staan. Liefde kan je aan alles en iedereen geven. Het komt uit het hart. Maar als je het nooit gekend hebt moet je dit zelf eerst leren kennen en voelen. Dan pas kan je het delen en geven. Daarom is eigen liefde het belangrijkste.
Als je het herkent bij jezelf dan zal je merken dat liefde bijna overal toe te passen is. Dat het leven uit liefde bestaat. Liefde is een gevoel. Dat gevoel moet jezelf eerst kunnen voelen. Sommigen hebben spijtig genoeg een negatief gevoel en beeld over dat gevoel van liefde. Door wat ze ooit hebben meegemaakt en als trauma bij zich dragen. Soms op jonge leeftijd soms op latere leeftijd. Dan sluit je eigenlijk je gevoel voor liefde af. Zal je het ook niet voelen wat liefde is maar zal je dit ook niet kunnen geven. Men zal zich er ook niet voor openstellen als je ooit een probleem gekend hebt waar het woord liefde aan te pas kwam. Zoiets zie je vaak in relaties met een dominante partner. Dan zal men ook een ander gevoel naar buiten brengen. Dat te maken heeft met angst. En als men angst voelt is het moeilijk om ook liefde te voelen. Angst en liefde hangt nauw samen.
Angst is de emotie van afkeer, afzondering, haat, vluchten, afstoten, jaloezie, afgunst en alle andere negatieve gevoelens. Liefde is de emotie van vasthouden, samen zijn, samenwerken, blijdschap en alle andere positieve gevoelens. Als deze gevoelens niet in balans zijn dan zal men of wel het negatief gevoel meer naar boven halen of anders het positief gevoel. Dit hangt dan ook af van je eigen ingesteldheid en wat je ooit ervaren hebt. Door bepaalde omstandigheden is het mogelijk dat je eigenlijk jezelf gaat beschermen wil je geen pijn meer voelen.
In de positieve zin is houden van naar heel wat in ons leven. Omdat het ongelimiteerde energie is op zielsniveau. Toch zit er een verschil in liefde. Dat hangt af van persoon tot persoon. Alhoewel bepaalde dit niet aan iedereen kunnen geven. Mensen hebben ook soms een angst als ze een relatie hebben om liefde te geven aan anderen. Maar liefde is een gevoel dat men deelt. En hoeft niet zoals velen denken dat het met seks of iets sensueels te maken heeft. Dan is het ook zo om die gedachten en angsten los te laten. Ook gaan veel mensen ervan uit dat men geen vriendschap mag kennen met een ander geslacht. Ook een vriendschap bestaat uit liefde. En voor wat zou dat niet mogen stel ik me de vraag.

Liefde
L leef
I in
E een
F fijne
D dimensie
E van energie
Energie die je met als deelt wat op jouw pad komt.

Liefde geeft je een warm gevoel.
Liefde laat je stralen.

Stel, Strand, Vakantie, Lucht, Diner, Dol Zijn Op

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM