Je uitleven door muziek en dansen.

Land, Gitaar, Meisje, Muziek, Instrument, Muzikaal

Muziek brengt iets naar boven.
Het zorgt ervoor dat in de hersenen van alles tegelijk gebeurt. Het prikkelt hersengebieden die betrokken zijn bij onder meer emotie, motoriek, geheugen en taal.” Het activeert, ontspant, maakt vrolijk of juist verdrietig.
Hier kan je nog een stukje lezen wat muziek met ons lichaam en onze geest doet. Wie zegt dat hij/zij geen ritme heeft. Die is niet eerlijk naar zichzelf toe. We hebben allemaal ritme in ons. Want vrije dans kan iedereen en daar hoeft men geen ritme voor te hebben. Je laten meevoeren op en met de muziek. Dansen lucht op maar ook kan het ook emoties naar boven komen. Dansen brengt een gevoel naar boven. Je kan het alleen of met iemand doen. Of zelfs in groep. Als je laat gaan dan komt er dopamine vrij. Maar ook oxytocine en serotonine en endorfine. Zo kan het zijn dat je meer zelfvertrouwen krijgen. Juist omdat het vanuit jezelf komt. Alleen is het de angst overwinnen om ermee te beginnen. Dansen kan men ook zien als een verwerking. Je kan er ook liefde instoppen.

Kinderen doen het op hun manier. Waar ze soms zelfs niet bij stil staat en voor hen ook een uitlaatklep is. Tot op een moment dat we het niet meer doen of minder. Vrouwen zullen al sneller gaan dansen als mannen. Ook al moeten ze alleen dansen. De muziek daagt hen uit om niet stil te staan.
Men kan het ook zien als een therapie. En vaak helpt deze ook.
Dan wordt er muziek opgezet en gaat men ieder lichaamsdeel los maken. Men begint bij het hoofd zo verder naar je voeten. Men gaat ook even gewoon om het ritme stampen moet de voeten. Dit om je goed te aarde. Als je dan je ogen sluiten of je blinddoekt dan ga je merken dat je lichaam eigenlijk zelf begint te reageren te bewegen. Doe je dit in groep moet je geen angst hebben elkaar aan te raken. Het is je durven over te geven aan het gevoel dat als een trilling binnenkomt en die trilling via beweging om te zetten. Je durven uit te leven alleen of in groep.
ook helpt muziek en dans om bepaalde dingen te verwerker. Zo merkt men dat bepaalde muziek gespeeld wordt naargelang de gemoedstoestand van een persoon. Het wordt dan ook vaak als therapie aangeraden. Wanneer je dan nog eens helemaal kan laten gaan op de muziek. Voel je vaak nadien je herboren. Natuurlijk moet men dat gevoel ook vast kunnen houden.
Dansen is bewegen muziek is luisteren. Als men dit op een lijn kan zetten dan pas geniet je ervan.
Dansen is een vorm van uiten

Dansen is een vorm van delen
Dansen is een vorm van liefde naar jezelf en naar anderen.
En dat is ook voor muziek zo.

Mensen, Mens, Vrouw, Dreadlocks, Viering

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM