Logo International Campaign for Tibet
Banner: 'Tibet Journaal, september 2021'
Beste Bruno,

De Chinese overheid weet heel goed hoe het de unieke Tibetaanse cultuur en al haar rijke tradities, die zijn gebaseerd op mededogen en geweldloosheid, het diepst kan treffen. Door systematisch onze cultuur en identiteit te onderdrukken.

Daarom blijven wij actievoeren, en kwamen jullie afgelopen weekeinde massaal in actie om je solidariteit met het Tibetaanse volk te tonen tijdens onze #FLAGSFORTIBET actie. Lees er alles over in deze september-editie van het Tibet Journaal.
Foto van Tibetanen in Nederland die Tibetaanse vlaggen omhoog houden voor de actie #FlagsforTibet
#FlagsforTibet, samen strijden we tegen onrecht in Tibet!—Op zaterdag 25 september stuurden honderden Tibet-supporters een foto in van Tibetaanse vlaggetjes, voor de internationale actiedag #FLAGSFORTIBET. Onze actiedag werd voor het tweede jaar op rij georganiseerd om een internationaal tegengeluid te bieden voor de destructieve inspanningen van China om de Tibetaanse cultuur verder te vernietigen en het Tibetaanse volk te assimileren. 

Wereldwijd deden duizenden Tibet-supporters mee met de actie. Ontzettend bedankt voor al jullie steun en prachtige foto’s die op social media en via e-mail werden gedeeld!
Foto van een straat in Oost-Tibet waar een grote groep Chinese soldaten met een CCP-vlag marcheren door de straten
Arrestatiegolf in Oost-Tibet vanwege foto’s van de Dalai Lama
International Campaign for Tibet maakt zich grote zorgen over de golf van aanhoudingen in Oost-Tibet. De arrestaties zijn sinds augustus aan de gang en vormen een hardhandig optreden tegen vreedzaam activisme voor behoud van de Tibetaanse taal en het bezit van afbeeldingen van de Dalai Lama.

Volgens berichten hebben de Chinese veiligheidsdiensten invallen gedaan in privéwoningen en meer dan 100 Tibetanen gearresteerd. Op onze website delen wij een tijdlijn van de vele politieoptredens in de township Wonpo (Dza Wonpo) dit jaar.
Lees meer over de arrestatiegolf
Steeds meer aandacht voor Tibet in Europa!
Verschillende partijen hebben in september hun bezorgdheid over de onderdrukking in Tibet aangekaart. Het is ontzettend belangrijk dat Tibet meer zichtbaarheid krijgt binnen Europa, daarom heeft ICT ook bij de VN-Raad voor de Mensenrechten verschillende statements aangedragen.
Foto van de video van Kai Mueller voor de 48ste VN-Raad van de Mensenrechten
Zo heeft ICT’s Kai Mueller tijdens de huidige 48e zitting van de VN-Raad voor de Mensenrechten in Genève verschillende gevallen van willekeurige detentie en verdwijning van Tibetanen aan de orde gesteld. Bekijk de videostatement (30 seconden) op onze website!
Foto van Tibetaanse politieke gevangenen Rinchen Tsultrim en Go Sherab Gyatso
Ook uitten vier onafhankelijke mensenrechtendeskundigen van de VN hun ernstige bezorgdheid uit over de gedwongen verdwijning van de politieke gevangenen Rinchen Tsultrim en Go Sherab Gyatso. 
Hier lees je de reactie van ICT op deze uitspraken, tijdens de VN-Raad.
Foto van de VN-Mensenrechtenraad
Tot slot uitte ook het Europees Parlement haar bezorgdheid over berichten over dwangarbeid programma’s in Tibet. Daarnaast riep de EU op tot vrije toegang tot Tibetaanse gebieden voor diplomaten en journalisten, en werd kritiek geuit op China’s controle over Tibetaanse religieuze leiders.
Screenshot van de vier sprekers tijdens de Tibet Talks Town Hall op 22 september
ICT leiders beantwoorden vragen in de Tibet Talks Town Hall—Op 22 september kwamen leiders van International Campaign for Tibet aan beide zijden van de Atlantische Oceaan samen om de vragen van ICT-leden te beantwoorden tijdens een virtuele Town Hall, als onderdeel van de reeks “Tibet Talks” sessies.

Na hun openingswoorden beantwoordden de drie ICT-sprekers vragen van het publiek over een reeks onderwerpen, waaronder de komende VN-conferentie over klimaatverandering, de Olympische Spelen van 2022 in Peking; de status van de vermiste Panchen Lama van Tibet; de opvolging van de Dalai Lama; en de moeilijkheid om aandacht voor Tibet te krijgen.

Bekijk de speciale (Engelse) uitzending terug via de website van ICT in Washington, of direct via de Facebookpagina.
Foto uit ICT's 2022 jaarkalender van Tibetaanse rivieren die lopen door Azië
Bestel ICT’s kalender ‘River of Tibet’
—De nieuwste jaarkalender voor 2022: Rivers of Tibet, Life waters of Asia, toont de twaalf belangrijkste Tibetaanse rivieren van het Tibetaans Plateau. Deze rivieren zijn aan het veranderen.

De Chinese autoriteiten negeren de behoeften van zowel de stroomafwaarts gelegen landen als het Tibetaanse volk door het manipuleren van de waterstroom die voor zovelen van levensbelang is!
Bestel de nieuwe Tibet-kalender!
De kalender bevat prachtige foto’s van rivieren in Tibet, het levenswater voor Azië. De jaarkalender is een schitterende aanwinst voor iedere Tibet-, en natuurliefhebber.
Met de aankoop van de kalender steun je ICT on de wereld te informeren over het klimaatprobleem in Tibet en het desastreuze klimaatbeleid dat de nomaden, dieren en biodiversiteit in gevaar brengt. Alvast bedankt voor je steun!
Foto van de voorkant van ICT's 2022 jaarkalender: Rivers of Tibet

Met vriendelijk groet, Tashi Deleg,
Tsering Jampa
Directeur International Campaign for Tibet Europe


PS   Al 30 jaar zet ICT zich in voor het behoud van de Tibetaanse cultuur van compassie en wijsheid en voor mensenrechten, democratische vrijheden en zelfbeschikking voor het Tibetaanse volk. Help ICT met een gift om de Chinese onderdrukking te stoppen.
 
Geef voor Tibet
Gebedsvlaggenkoord Tibetaans - 12.5x12.5x120 - Katoen (10 stuks) - S |  bol.com

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM