Beste Bruno,

Deze week, rondom de Internationale Dag van de Slachtoffers van Gedwongen Verdwijningen, belichten wij de verhalen van politieke gevangenen zoals de jonge monnik Richen, zakenman Dorjee en vele anderen. Niet alleen zijzelf maar ook hun families, vrienden en dorpsgenoten zijn slachtoffer van verdwijningen en martelingen. 

Daarom komen wij deze maand massaal in actie en tonen wij onze solidariteit met het Tibetaanse volk op 25 september tijdens de #FLAGSFORTIBET actie. Doe je mee?

#FlagsforTibet campagne van start!

Tibetaanse gebedsvlaggen zijn over de hele wereld te vinden. De vlaggen zijn hét symbool van de Tibetaanse cultuur; een cultuur die al meer dan 60 jaar door China wordt onderdrukt.

Kom in actie en laat China zien dat wij niet zwijgen over onrecht!
Vorig jaar organiseerden wij de eerste #FlagsforTIbet actie en dit was internationaal een groot succes. Daarom organiseren wij de campagne dit jaar weer, om onze solidariteit met Tibet massaal te tonen! Hang je Tibetaanse gebedsvlaggen op 25 september op in huis, in je tuin of op kantoor en deel een foto op jouw sociale media met de hashtag #FLAGSFORTIBET.

Doneer 5 euro en ontvang de papieren gebedsvlaggetjes thuisgestuurd >
Door mee te doen met deze actie dag laat je zien dat je de vrede in Tibet steunt. Samen strijden we tegen onrecht en dragen we de Tibetanen een warm hart toe.
 
Ontvang gebedsvlaggen bij een kleine donatie!

ICT Europe roept op tot de vrijlating van verdwenen Tibetanen

Gisteren, op de Internationale Dag van de Slachtoffers van Gedwongen Verdwijningen, belicht ICT Europe het feit dat China, Tibetanen al tientallen jaren met geweld ontvoerd en afvoert naar onbekende of afgesloten gevangenissen in China en Tibet.

Tibetanen worden gemarteld in de gevangenis terwijl hun families vaak niet eens weten waar zij zich bevinden en hoe het met ze gaat. Bovendien zijn er talrijke gevallen van willekeurig gearresteerde Tibetanen die kort na hun vrijlating zijn overleden ten gevolge van marteling of onvoldoende medische behandeling.

Lees bijvoorbeeld het verhaal Richen Tsultrim, een 29-jarige Tibetaanse monnik die samen met twee andere Tibetanen gearresteerd is in de oostelijke Tibetaanse regio Ngaba nadat hij op WeChat commentaar had gegeven over de politieke, sociale en culturele situatie van de Tibetanen.
 
Lees meer over verdwenen Tibetanen
Tibetaanse zakenman werd in vóórhechtenis gemarteld!

Een onlangs vrijgegeven getuigenis documenteert het afschuwelijke misbruik dat de TIbetaanse zakenman en filantroop Dorjee Tashi in voorlopige hechtenis heeft moeten ondergaan. De een Tibetaan verkeert in kritieke toestand verkeert na vele jaren van marteling en gevangenschap door de Chinese overheid.
Dorjee werd in 2010 tot levenslange gevangenschap veroordeeld in de nasleep van het harde optreden van de Chinese regering tegen Tibetaanse protesten in 2008 en hij zit momenteel in gevangenis #1 van de Tibetaanse Autonome Regio (Drapchi-gevangenis).

Zijn eigen vrouw, Sonam Choedon, mag hem sinds december 2019 zelfs helemaal niet meer zien!

Lees het nieuwsbericht hier verder.

China sluit een historisch Tibetaans klooster

Er zijn verontrustende beelden opgedoken uit de Chinese provincie Gansu waar de plaatselijke autoriteiten een Tibetaans boeddhistisch klooster hebben gesloten, en de monniken en nonnen eruit gezet! 
Lees het nieuwsbericht.

Tibetanen gearresteerd voor het vieren van de verjaardag van de Dalai Lama

Ondanks het brute beleid van de Chinese regering tegen alles wat te maken heeft met de Dalai Lama, vierden dappere Tibetanen vorige week tocht de verjaardag van de Dalai Lama, met verschillende arrestaties als gevolg.
 Lees het nieuws en ICT’s review van de jarenlange onderdrukking van de religieuze vrijheid van Tibetanen

Boeddhistisch dagblad interviewt Tsering Jampa over de urgente situatie in Tibet

Tibet moet weer een volwaardig en menswaardig land worden, dat is de kerntaak van ICT Europe. 

De bescherming van de Tibetaanse cultuur en identiteit is een van de kerntaken van de organisatie. “En dat is zeker nu hard nodig, omdat China Tibet meedogenloos in de greep houdt.”, stelt ICT Europe’s directeur Tsering Jampa.

Lees hier het interview in het Boeddhistisch dagblad.

ICT’s 2022 jaarkalender ‘River of Tibet’ is uit! 

—De nieuwe kalender voor 2022: Rivers of Tibet, Life waters of Asia, toont de twaalf belangrijkste Tibetaanse rivieren van het Tibetaans Plateau.

Deze rivieren zijn aan het veranderen. De Chinese autoriteiten negeren de behoeften van zowel de stroomafwaarts gelegen landen als het Tibetaanse volk door het manipuleren van de waterstroom die voor zovelen van levensbelang is!

De kalender bevat prachtige foto’s van rivieren in Tibet, het levenswater voor Azië! De kalender is een schitterende aanwinst voor iedere Tibet-, en natuurliefhebber! Help je om Tibets natuurlijke schoonheid te beschermen?
Bestel de nieuwe Tibet-kalender!
Met de aankoop van de kalender ondersteun je ICT om de wereld te informeren over het klimaatprobleem in Tibet en het desastreuze klimaatbeleid van China dat de nomaden, dieren en biodiversiteit in gevaar brengt. Alvast bedankt voor je steun!
Met vriendelijk groet, Tashi Deleg,
Tsering Jampa
Directeur International Campaign for Tibet Europe

Dit kwam prive binnen.

Gebedsvlaggenkoord Tibetaans - 12.5x12.5x120 - Katoen (10 stuks) - S |  bol.com

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM