Wandelen kent alleen maar gezonde voordelen.

Jonge Vrouw, Strand, Jurk, Witte Jurk, Wandelen, Oever

We weten allemaal dat wandelen gezond is voor ons lichaam en onze geest. Het leeft in de open natuur in het bos of op het strand aan zee. Daar kan je ook je gedachten helemaal los laten. Daar kan jezelf even je emoties loslaten. Zeker als je alleen opstap gaat. Op zo een moment kan je veel loslaten en meegeven met de natuur. Dan spreekt men van een spirituele wandeling.
Ons leven is al zo gehaast dat je tijdens een wandeling het op een heel rustige manier kan doen. De rust kan je doen nadenken kan je iets laten voelen. Het is dan ook het beste medicijn om je lichaam in conditie te houden. Maar ook om heel wat los te laten. Alleen of met iemand wandelen waar je mee praten kan, kan dan ook helend werken.
Als men gaat wandelen naar zee. Dan kan je dingen op een briefje schrijven en dit in het water gooien. Of als je wilt dat je briefje gelezen wordt. Dan steek je het briefje in een fles en je gooit deze zo ver je kan het water in. Wie weet wat er nadien jou misschien een bericht stuurt.
Ook dit zou je kunnen doen in een bos. Maar dan zou je het briefje aan een tak kunnen hangen. Of het verscheuren en dan weg gooien. Het is allemaal voor jezelf wat erop het briefje staat of geschreven is. Dit hoort ook bij een wandeling.
Soms hoor ik wel eens als het regent dan ga ik toch liever niet wandelen. Maar juist dan kan je heel veel meegeven met de regen de aarde in. Men kan dan op zo een moment visualiseren dat je aan het douche bent. Dat de wandeling in de regen je volledig zuivert. Net zoals aan zee de zeebries je zuiveren kan. Als je dan nog durft om op blote voeten te wandelen dat sta je ook een met de aarde. Want je voelt alles wat onder je voeten komt. Ook kan je beter aarde. Als je visualiseert dat je voeten en je tenen de wortels zijn van jouw lichaam en bij iedere stap die je zet ze dieper in de aarde gaan. Zo leer je dan ook weer goed aarde bij iedere stap.


Nu de zee of een vijver heeft veel te bieden. Als je aan water zit hoor je veel als je ogen sluit. Maar ook worden meer en meer therapieën aan het water gedaan. En zelfs op het water. Omdat water een vorm van rust geeft. Als men gaat wandelen kan je ook gewoon even gaan zitten aan het water. Zelfs met je voeten in het water. Men gaat zelf merken dat je er rustiger van wordt. Net zoals je na een wandeling je even op een terrasje kan zetten met een hapje en drankje. Dat maakt dan weer een dagje wandelen helemaal af.
Wandelen hoeft geen uitputting te zijn doe het op je eigen tempo en geniet ervan.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM