We maken allemaal connecties

Pinky Zweer, Vrienden, Pinky Belofte, Vriendschap

We kennen allemaal verschillende relaties in ons leven. Relaties waar we een connectie mee maken.
Ouders
Kinderen
Vrienden
Collega’s
Iemand uit de winkel
Je geliefde je partner.

Zelfs met een huisdier.
En met iedereen is die connectie anders. De ene laat je heel dichtbij komen, en laat je veel van jezelf los. De andere hou je liever op een afstand. En zal je minder van je open geven.
We bepalen allemaal zelf wat we met iemand willen delen. En wat deze van ons te weten mag komen. Sommigen laat je diep in je hartje kijken leg je alle gevoelens aan bloot. Zo kan je stellen dat je voor jezelf een schatkamer in je hebt. Die je intens bewaakt. En die je openstelt voor deze die de schatkamer betreden mogen.
Zelf zijn er in onze schatkamer schatten die we maar weinig aanspreken of aandacht aangeven. Omdat we deze ook liever stil houden of niet willen voelen meer. Deze willen we liever vergeten als ze ook als negatief gevoel werden. Dat noemt men ook onze schaduwen. Door ze te vergeten komen ze alleen maar zichtbaar als er iets voorvalt op een moment zelf. Ooit hebben ze je pijn gedaan en verdriet aangedaan. Dat maakt dat je deze ook liever vergeten en die laat rusten.
Daarom ben jezelf verantwoordelijk voor je schatkamer en de schaduwen ervan. Zelfs in een relatie zal je niet altijd of alles uit je schatkamer laten zien en voelen.
Toch zijn er bepaalde die dieper in je schatkamer kunnen graven dan jezelf denkt. Dat kan met praten zijn maar ook door gewoon aan te voelen. Deze laten je ook gewoon in je waarde en zoals je bent. Juist doordat kan je met deze soms meer delen dan je denkt. Omdat het goed aanvoelt maar ook omdat deze je laat zien wie je bent.
Men noemt het vaak ook onvoorwaardelijke liefde. Dat echt niet alleen met een geliefde of partner te delen is. Maar ook echt met iemand anders. Zelfs als je in een relatie zit zou je dit ook met iemand nog kunnen delen. Omdat je een bepaalde connectie voelt met de persoon. Dat soms dieper gaat dan met je partner maar daar zeker geen lichamelijk contact bij komt kijken. Maar ook heeft deze connectie een voordeel voor jezelf. Je kan voor jezelf dingen gaan verwerken die nog in jouw schatkamer aanwezig zijn. Omdat men er over kan praten zonder een angst te moeten hebben dat er misbruik van gemaakt wordt.
Doordat ga je merken dat je meer liefde aan jezelf kan geven soms. Omdat men iets kan delen dat soms met anderen niet te delen is. Of omdat het gewoon te moeilijk is om er zelf over te praten. Op een moment ga je dat ook voelen je voelt een teken van opluchting van vrijheid. Daardoor krijgt men ook meer kracht om door te gaan. Juist door die persoon tegen te komen kan je zo een gevoel hebben of je zit in een raceauto. Maar juist dat maakt dat je op een moment vrij kan voelen. Vrij maar ook liefde in jezelf kan laten stromen. Doordat je schaduwkant hebt geopend voor jezelf.

Het schoonmaakproces

Eerst en vooral is het om op het juiste moment je schaduwkant te openen voor jezelf. Dat kan heftig zijn en intens juist omdat er iets naar boven kan komen. Maar bekijk het vanuit een positieve liefde naar jezelf toe. Zo ga je merken dat in het nu het ook niet meer kan kwetsen als met zoiets in aanraking komt. De persoon die je daarin helpt daar hoef je niet kwaad op te zijn. De bedoeling is om je iets te laten verwerken dat voor jezelf geen daglicht mag zien. Er kunnen zeker emotionele gevoelens naar boven komen. Laat die ook komen deel ze ook als je dat wilt met de persoon. Het lucht alleen maar op.

Belangrijk is bewust worden van wat er op zo een moment gebeurd.

Je hebt ten alle tijde in jezelf toegang tot de onvoorwaardelijke liefde die jullie op zielsniveau delen. Het is makkelijk om je over te geven aan deze liefde als die in je realiteit beschikbaar is voor je. Vertrouwen in liefde is moeilijker als zij er oppervlakkig gezien niet lijkt te zijn. Toch is dat vertrouwen precies wat er van je gevraagd wordt.

Relaties spelen zich altijd op verschillende niveaus af. Deze niveaus kunnen elkaar tegenspreken en toch in lijn liggen. Zo kan je op het realiteitsniveau een enorme ruzie hebben, waarin op het energetisch niveau heel veel pijnlijke stukken geraakt worden, waarbij je op zielsniveau voelt dat het allemaal goed is. Je ervaart ze alle drie tegelijk, laat maar gebeuren.

De pijn die door dit proces bij jou veroorzaakt wordt is altijd je eigen pijn. De ander triggert slechts jouw kwetsuren die ergens anders hun wortels hebben liggen. Jij mag nu de angel eruit halen. Hoe moeilijk ook, het is fantastisch wanneer je vrij bent van deze pijn.

Wanneer je echt niet meer snapt wat er gebeurt of wat er bij je geraakt wordt, is dat geen teken dat je het niet goed doet. Het is slechts een teken dat je in contact staat met je ziel. Jouw ziel heeft geen taal zoals wij die kennen en laat zich dus niet in gedachten denken. Je bent gewoon even op een ander niveau bezig dan je wellicht gewend bent.

Mensen in je omgeving hoeven je niet te kunnen volgen in dit proces. Ze hoeven je niet te snappen, ze hoeven het niet goed te keuren. Het is fijn om af en toe even te merken dat er van je gehouden wordt, om even een helpende hand te krijgen als je bent omgevallen, om een knuffel te krijgen als je die even nodig hebt. Maar zelfs dat is niet noodzakelijk. Je kan dit aan. Het kan wel heel fijn zijn om contact te zoeken met mensen die je wel snappen. Je hoeft het niet helemaal alleen te doen.

Jouw relatie met de ander is nooit het ultieme doel van het proces. Dat is jouw schoonmaak, jouw vrijheid en uiteindelijk jouw kracht. Richt je dus zoveel mogelijk op jezelf in plaats van de ander. Dat kan heel erg moeilijk zijn, of zelfs onmogelijk voelen, maar het is de enige weg naar buiten. De liefde tussen jullie bestaat toch wel en de relatie kan alleen in jullie beider vrijheid bestaan.

Dit is een heel bijzondere kans om datgene wat je in je leven belemmert aan te pakken en daarin je vrijheid en kracht op te zoeken. Hoe heftig en intens ook, je kan het aan. Deze vorm van liefde is van een hartverscheurende schoonheid en leidt naar prachtige nieuwe stappen in je leven.

Realiseer je vooral goed aan wat voor enorme taak je jezelf heb gezet. En geef jezelf daar alle krediet voor. Wees zacht en lief voor jezelf. Geef jezelf niet op je kop wanneer je denkt dat je iets niet goed doet. Jij kan onmogelijk zien welke consequenties jouw stappen hebben. Heb dus vertrouwen in je ziel. Zij leidt je hier doorheen met alle wijsheid die je zelf (nog) niet hebt.

Het belangrijkste van al is onvoorwaardelijk van jezelf houden.
Liefde aan jezelf geven.
Soms kan het ook goed doen om een brief in gelijk welke vorm naar jezelf toe te schrijven. Dan leg je eigenlijk een zielenconnectie vast. De brief schrijf je en lees je meermaals terug. Dit kan ook helpen om je schatkamer op te ruimen en te verlichten.

https://giphy.com/embed/LwHaQCGZMdD9Ghalrl

via GIPHY

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM