Het leren loslaten waaraan je gehecht bent.

Vrouw, Boek, Geklemd, Vrouwelijk, Jong, Meisje, Persoon

Wij mensen hechten ons aan bepaalde dingen. Mensen, materie of bepaalde meningen. Meningen die je maar niet los kan laten op een moment. Die je bezig houd. Denk hier bij aan oordelen van anderen. Dat op een moment zo in je gaat spelen dat je er emotioneel van kan worden.
Loslaten heeft met levenslessen te maken. Zoals hoe gehecht ben je aan iets.
Soms kan je de vraag stellen: wat heb je echt nodig en wat je hebt dat je niet meer gebruikt of nodig hebt kan je er afstand van doen. Hier mag je rekening houden met dingen die een emotionele waarde hebben. Denk aan foto’s uit het verleden, of iets dat je gekregen hebt van je ouders of kinderen.
Maar wat je niet meer gebruikt of waar je niet meer verder mee kan in je leven moet je loslaten. een mooi voorbeeld werk. Sommigen voelen zich er niet goed meer maar blijven er omdat ze een angst hebben om het los te laten en zich te werpen in iets nieuws.
Juist is het de angst het vertrouwde die het moeilijk maakt om iets los te laten. Daarom is het van belang om dat wat je wilt loslaten in stapjes te doen. Het belangrijkste van al is niet al te hard voor jezelf zijn. Als het even niet lukt hou je er dan nog even aan vast. En denk voor jezelf wat het voor je betekend. Wat voel je erbij. Voel je emoties of voel je dat je bevrijd kan worden door het los te laten. Het niet meer nodig hebben.
We houden ons maar al te vaak vast aan dingen. Omdat men nooit geleerd heeft om los te laten. Denk hier ook maar eens aan een kind en de ouders. Als het kind van huis gaat dat de ouders en vaak de moeder er het moeilijk mee heeft. Vasthouden niet los kunnen laten.
Loslaten is als een innerlijke reis maken.
Men moet het bekijken men moet overwinnen men moet het los kunnen laten. Dit alles heeft te maken met jezelf. Niemand kan je daarin helpen. Men kan soms wel op een bepaalde steun verwachten. Maar dan is het nog aan jezelf hoe je de steun aanvaard. Want men moet er ook kunnen mee omgaan om gesteund te worden. Ook dat kan op een bepaald moment een soort van gehecht gaan aanvoelen. Zodat de andere een bepaalde plicht voelt en er is om je te steunen. Gehechtheid kent steeds twee kanten. En dat voelt men ook in het gevoel. Daarom is het ook verbonden ermee. En is het vaak moeilijk om iets los te laten.
Wij mensen hechten ons aan veel dingen.
Wij mensen kunnen bepaalde dingen ook niet snel loslaten.
Juist omdat we ze niet kunnen verwerken.
Omdat het iets is waar je aan gebonden voelt.
Twee mooie stukjes om te lezen zijne 1 en 2

Sms'En, Mobieltjes, Handen, Twee, Tekst, Telefoon

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM