Spiritueel

Waterlelie Bloem, Water Lily Blad, Meer, Helder Water

Speciaal nee het is een levenswijsheid die men nastreeft.
Praten doet men alleen met gelijk gezinde
Inspirerend is het iedere dag, brengt iets anders
Ritueel sommigen zullen dagelijks een ritueel doen. Of doen we dat niet allemaal.
Innerlijke groei daar streeft men naar.
Tussen hemel en aarde is er nog veel meer dan men denkt.
Uitkijken doet men. Men gaat niets doen waar jezelf niet goed bij voelt.
Eenheid met jezelf en iedereen is een streefdoel
Echt leven doe je vanuit jezelf
Liefde is waar alles om draait in het leven.
Nu ik het woord spiritueel even anders onder de noemer geplaatst heb. Zie je dat het een stukje van je eigen leven is. Dat ’s morgens al begint als men de ogen opent. Iedereen kent zijn ritueel ’s morgens. Dan begint men aan de dagtaak. Die heel veel inspiratie kan opleveren. Dat weer lessen zijn voor jezelf. Want iedere dag is anders net als onze kleding die bijna dagelijks veranderd. Na de dagtaak gaat men de rust opzoeken. Gaat men aan zichzelf denken. Je lichaam en geest tot rust brengen. Ook weer voor iedereen verschillen maar zo belangrijk. Dan is de tijd aangebroken om het bed op te zoeken. Vaak vooraf gepaard met een ritueel weer. Uitkleden slaapkleding aan. Misschien nog even een boek lezen, of mediteren. En dan je ogen dicht om je nachtrust te nemen.
Mensen ons leven is eigenlijk een en al spiritueel. Men zoekt (on)bewust naar een verbondenheid in je leven. Dat leven bestaat uit liefde. Maar ook dat moet je eerst zelf kunnen voelen ervaren zelfs. Ook probeer je zoveel mogelijk je dromen die je hebt waar te maken. Maar omdat jezelf kent ga je de lat niet te hoog leggen zodat je weet wat je wilt je ook kan bereiken. Tegenslagen kennen we allemaal en daar worden we ook wijzer van. Toch blijf je of probeer je te leven vanuit een gevoel. Waar vaak de vraag in jezelf komt. Wat de zin van het leven is. Omdat bepaalde meer ongeluk kennen dan anderen. Maar men mag niet naar andere kijken. Nog in dat ongeluk blijven hangen. Er komen altijd betere tijden voor jezelf.
Want alles betrek je in eerste instantie naar jezelf.
Wat kan ik ermee
Wat is het doel van mijn leven
Kan ik genieten ook als ik even een tegenslag te verwerken heb.
Kan ik me nog ergens in verbeteren
En hoe kan ik dat verwezenlijken.
Zo zie je eigenlijk is ons leven dat we allemaal hierop aarde lijden een en al spiritueel. En allemaal doen we dat op ons eigen manier. Dat al begint van bij onze prille jeugd tot we heengaan. En dat heengaan brengt ook geen angst met zich mee. Net zoals ziekte dat we proberen te aanvaarden. Alhoewel het laatste niet altijd even makkelijk is en waar ook emoties door zullen komen. Want het leven is ontvangen maar ook loslaten. Het leven zou geen lijden mogen kennen. Spijtig genoeg kennen we dat ook allemaal. In alle vormen. Ook dat zijn onze levenslessen die we moeten leren aanvaarden. Wanneer we ons meer in het leven gaan verdiepen. Gaan men op een moment ook weten dat waar we nu leven vaak op illusie gebaseerd is. Niets is blijvend en alles veranderd heel snel en wij als mens moeten maar proberen mee te veranderen. Dat voor heel veel mensen moeilijk is om dat proces te aanvaarden. Ze blijven liever leven in zie illusie. Het denk dat alles is zoals ze het zien of horen. Omdat men vaak en de meeste op 3D dimensie denkt en leeft. Maar er is meer veel meer.
Even wil ik dit erbij nemen.
Het verschil tussen 3D en 5D is het makkelijkste te zien in het verschil tussen mensen die al “wakker” zijn en bewust leven en zij die dit nog niet doen. De kloof tussen beiden zal ook groter en groter worden. … Door de hogere energieën op aarde zullen meer en meer mensen op een spirituelere manier willen gaan leven
Als we al weten dat alles bestaat uit energie.
Dat wij gebonden zijn aan elementen water vuur aarde lucht en eter of jezelf.
Dan weet je ook dat die energieën en elementen ons leven op aarde zijn en dat ook bepalen. De boeken die ik hier voor kan aanraden zijn De Celestijnse belofte van James Redfield. Ook ga je merken mocht je deze boeken lezen dat je inzichten krijgt voor jezelf.
Als men leert dat alles uit een bepaalde energie is en opgebouwd is dan weet men ook dat het niet blijvend is. Of het er niet blijft uitzien zoals we het zien. Daarom is ons leven hierop aarde ons leerproces. Daarom is het leren om een andere kijk te durven krijgen op het leven. Zodat je weet dat het leven ook een verbondenheid kent. Zowel met mensen maar ook met zoveel meer. Want ons leven bestaat uit een en al een verbondenheid.

Spiritueel leven is dus niet zweverig. Maar je eigen leven in handen nemen.

GIPHY

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM