Ooit zei Boeddha WAT WE DENKEN WORDEN WE.

Boeddha, Discipelen, Religie, Boeddhisme, Asia, Cultuur

Juist door bepaalde gedachten te hebben kunnen we ons ongelukkig voelen en weerhouden we ons van ons geluk. Als men negatief denkt ga je merken dat je ook negatief in het leven staat. Dat alles gewoon niet voor je weggelegd is. Maar het zijn je gedachten die dit voor je in het werk zetten. De eerste positieve gedachten die men moet hebben is in liefde leven, in vrede leven, genieten van het leven. Hoe moeilijk dat het soms ook kan zijn het laatste. Toch kan je van ieder moment een gelukkig moment maken. Probeer daarom negatieve gedachten te varen. Mocht je ze toch hebben probeer te achterhalen van waar ze komen en probeer dan dit te verwerken. Om terug het gevoel van geluk in je te voelen.
Juist door negatief door het leven te gaan of te denken doe jezelf veel pijn. Het leven kan zo mooi zijn. Er kan altijd iets voorvallen en allemaal maken we dat wel mee. Dan is het om te leren om het te aanvaarden te verwerken en door te gaan in positieve zin.
Zo zijn er bepaalde denkpatronen die een negatief gevoel geven en het geluk niet tot je komt.
Als je altijd denkt slachtoffer te zijn.
Je gedachten zijn de wereld is tegen mij. Ik kan niets goeds doen. Ook weer een gedachte die je krijgt door hoe jezelf in het leven staat. Je bent altijd verantwoordelijk voor je eigen leven en lot. Als men dan denkt dat je ergens slachtoffer van bent is dat juist omdat je dit jezelf aanpraat.
Ander zijn beter

Nee we hebben allemaal onze troeven. Maar als je altijd naar anderen gaat kijken en men wilt ze evenaren dan ben je negatief bezig. Want we hebben allemaal ons eigen leven. Men kan nooit hetzelfde zijn als iemand anders. Dat aanvaarden brengt je weer een gelukkig gevoel. Weten dat je bent wie je bent en wat je hebt aanvaard.
Te hoge verwachtingen hebben.
Voor jezelf je verwachtingen hoog leggen is vaak je grens overschrijden. Dat maakt dat je op een moment je helemaal niet goed meer zal voelen. anderen het gevoel geven dat je best doet en speciaal wilt zijn kan ten koste komen van je eigen. Hoe minder je de verwachting hoog legt hoe minder je teleurstelling zal zijn als het niet komt of niet lukt. Zie jezelf gewoon zoals je bent. En men mag bepaalde verwachtingen hebben maar leg er niet de focus op.
Altijd maar gelijk willen hebben.
Men kan niemand van jouw gedachten overtuigen. Men kan het bespreekbaar maken en dan is het aan hen zelf om er iets mee te doen. Wij mensen maken allemaal vergissingen en fouten. Die moet men op een moment toe kunnen geven. Dan pas voel je weer die positieve energie stromen. Er zullen nu eenmaal mensen zijn die je pad kruisen op een moment om dat tegen je te vertellen wat ze denken goed is. Maar wat voor hen goed is, is nog niet goed voor jou.
Angsten en toekomst.

Bepaalde dingen geven je angst. Denk maar wat je te zien krijgt in de media dat op je afkomt of waar je mee geconfronteerd wordt. Laat je daardoor niet lijden. Want dan leef je in angst en ga je heel wat energie verliezen. Toekomst heeft niemand in de hand en men kan beter van dag tot dag leven. Dan pas kan men van het moment genieten. Want net als het voorgaande als iets dan niet door kan gaan dan pas voel je pijn en emoties. Dan kan er angst ontstaan om verder te gaan.
Verleden.
Dat dragen we allemaal bij ons. De mooie en minder en zelfs slechte herinneringen. Maar denk nu is wat je het meeste is bijgebleven. Vaak zijn het de mooie. De anderen komen naar boven als er iets gebeurd of als men er aan herinnerd wordt. Het verleden zijn onze lessen geweest maar blijf er niet in hangen om het geluk en dergelijke nu vast te grijpen.
Druk maken
Nee doe het niet. Al kan het soms een opluchting zijn. Denk hierbij maar dat je wilt geholpen worden maar dat de hulp achterwege blijft. Daar sta je dan. Boosheid komt naar boven frustratie komt naar boven. Weer doet men zichzelf pijn op zo een moment. Net zoals ons zorgen maken. Het mag even maar blijf er niet in hangen. Ga dan even wandelen en roep het krachtig uit. Dit kan niet meer. Je zal voelen dat het kan opluchten. Praten is hier dan ook de boodschap van.
Wij mensen kijken soms te zwart wit maar niet wat er allemaal als schoon tussen ligt. We worden allemaal geconfronteerd met tegenslagen in het leven. Klein of groot. Maar een ding staat vast het leven gaat door hoe moeilijk het ook is. Er komen altijd tijden die de zon doet schijnen.

GIPHY

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM