Wat je verschillende dromen over je vrienden betekenen

Mensen, Vrienden, Samen, Gelukkig, Kind, Persoon

Heb je weleens van die onverklaarbare dromen gehad, dat een vriend en jij flinke ruzie hadden of dat een vriendin opeens zwanger was? Weird, right? Gek genoeg vertellen deze dromen veel over jou of de relatie met je vrienden. 

Betekenis van dromen 

Dromen over vrienden staan voor aspecten van je persoonlijkheid die je aan het ontwikkelen bent. Dit is dan een algemene betekenis, maar sommige dromen onthullen iets meer over jullie relatie of over jezelf. Jammer genoeg is het niet altijd positief.

1. Oude vrienden

Droomde je over vrienden met wie je niet meer omgaat? Dan verlang je terug naar een tijd in het verleden. Op dat moment had je geen verantwoordelijkheden en was alles makkelijker, je had zero worries. De droom vertelt eigenlijk dat je wilt ontsnappen aan stress en druk van het ‘volwassen worden’. Het kan ook een teken zijn dat je je verantwoordelijker gaat gedragen. In dat geval is het alleen maar een goede droom geweest.

2. Knuffelen met je vriend(in)

Een droom waarin je met iemand knuffelt, geeft aan dat je behoefte hebt aan fysiek of emotioneel contact. Het kan zijn dat je dichter bij je vriend of vriendin wilt komen met wie je knuffelt. Ook kan deze droom betekenen dat die vriend(in) kwaliteiten heeft die je in jezelf wilt erkennen en accepteren.

3. Een vriend overlijdt

Wanneer je droomt dat een vriend overlijdt, kan het zijn dat er iets in jullie relatie is veranderd, of gaat veranderen. Heel misschien ben je een tikkie jaloers op je vriend of vriendin, omdat je graag een aspect van zijn of haar persoonlijkheid wilt, maar niet hebt.

4. Zwangerschap van een vriendin

Als je droomt over een zwangere vriendin, dan kan het zijn dat je bang bent dat zij zich aan het ontwikkelen is en jij niet. Misschien ben je bang dat jullie uit elkaar groeien.

5. Ruzie met je vrienden

Dromen over ruzie is nooit fijn, al helemaal niet met één van je vrienden. Het heeft dan ook niet zo’n heel verrassende betekenis. Het zou kunnen dat ze je verraden of iets achter je rug om doen. Misschien is er iemand boos op je uit de vriendengroep, maar heeft diegene dit niet naar je geuit. Dan kan dit de reden zijn waarom ze in je dromen verschijnen, met ruzie.

6. Je vriend is gelukkig

Droomde je over een vriend die gelukkig was en bijvoorbeeld iets vierde? Dan betekent het dat je een bericht kunt ontvangen van iemand die belangrijk voor je is. Het kan ook betekenen dat er goed nieuws is, het is in ieder geval iets belangrijks voor je.

BRON: https://www.ze.nl/artikel/250223-verschillende-dromen-over-vrienden

Vrienden komen vaak voor in dromen. En dan denkt men al snel voor wat. Maar het is gewoon een teken. Net zoals het een collega kan zijn of een vreemde die je tegenkwam. Nu zijn hier zes punten beschreven. Spijtig genoeg en dat komt nog het vaakste voor. Dat men droomt over een vriend daarmee je iets sensueels hebt of zelfs seks mee hebt. Toch laat dit iets zien van bepaalde gevoelens die je niet kan uiten naar jezelf toe of naar je partner. Het is niet omdat je droomt van een vriend dat je daadwerkelijk dit als een inzicht moet zien.
Vaak zijn deze dromen echt met een helder inzicht dat zeker niet altijd positief is.

Verlangen, Droom, Goedenacht, Zoete Dromen, Fantasie

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM