Alles speelt een beetje op ons gevoel.

Teddy, Teddybeer, Steeg, Liefde, Wenskaart, Romance

Muziek bepaalde foto’s of afbeeldingen, geuren, kleding. Zo kan men zeker eindeloos doorgaan. Bepaalde zullen zelfs ook een fantasie in ons opwekken. Dat zeker niet verkeerd is en dat men ook mag laten gaan. Gevoel en onze gedachten gaan op zo een moment een worden. Waardoor we onze fantasie laten werken maar ook gewoon ons gevoel de vrije loop kunnen laten gaan. Het kan ook zijn dat op dat moment iets terug naar bovenkomt vanuit het verleden. Daarom spelen gevoelens ook een belangrijke rol in ons leven. Dat begint als bij de geboorte eigenlijk. Je baby vastnemen is voor de baby een gevoel van warmte. Als een vrouw zo een foto bekijkt komen er ook gevoelens naar boven.
Hoe meer gevoel dat wij geven aan onze kinderen hoe meer gaan ze ermee om kunnen gaan. Gevoelens kunnen we ook niet als mens uitschakelen. Ze zijn innerlijk verbonden met ons lichaam onze geest. Daarom dat we bij bepaalde gevoelens ook een beeld kunnen of proberen te vormen. Zelfs bepaalde geuren naar boven roepen.
We hebben een aantal gevoelens die we in ons leven kunnen aanvoelen. De ene al wat meer als de andere.

1 Adoratie
2 Afschuw
3 Amusement
4Angst
5 Bang
6 Bedroefd
7 Bewondering

8 Empathische pijn
9 Esthetische waardering
10 Horror
11 Interesse
12 Jaloers
13 Kalmte
14 Nostalgisch
15 Ongemak

16 Ontzag
17 Opwinding
18 Plezier
19 Romantisch
20 Seksuele opwinding
21 Sympathie
22 Tevreden
23 Triomfantelijk
24 Vermaak
25 Verveling
26 Verward

Want we mogen niet vergeten dat onze gevoelens ook emoties kennen. Dat ze zowel positief als negatief kunnen zijn. Maar we houden het bij de positieve bij de gevoelens die ons een goed gevoel geven. Onze gevoelens heeft ook te maken met vertrouwen. Zeker als het om positieve gevoelens gaat. Men kan soms dan uren dat gevoel vasthouden en ervan genieten. Denk hier maar aan een bepaalde foto die je ziet en waarvan je even je fantasie laat gaan om ervan te genieten. Op dat moment leg je een vertrouwen naar jezelf toe. Jongeren zijn daar vaak mee bezig en al zeker in de puberteit. Dan voornamelijk met puntje 20. Want ook leren zowel jongens als meisjes ook hierin hun eigen gevoelens te leren kennen. Dat toch van belang is. Ook voor volwassenen is dat een belangrijke. Juist door bepaalde gevoelens niet tegen te houden leer je veel van en voor jezelf.
Wie zegt dat hij/zij geen gevoelens heeft tijdens een bepaalde herinnering die houden juist dat gevoel tegen. Dat ook voor jezelf pijnlijk kan zijn.
Gevoelens zijn een belangrijke factor in ons leven. En zeker de gevoelens waarvan je lichaam intens blij of warm van wordt. Daarom dat het ook bijna dag dagelijks bij ons hoort.

GIPHY

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM