Dit kwam prive en hou jullie ook graag op de hoogte

Beste Bruno,

Feliciteer de Dalai Lama met zijn 86ste verjaardag!
Ter ere van de 86ste verjaardag van de Dalai Lama volgende week vertellen we meer over zijn betrokkenheid bij het klimaat. De Dalai Lama, spiritueel leider van Tibet, is een voorloper in de klimaatkwestie. Hij zet zich al jarenlang onvermoeibaar in om ons bewustzijn over de wereldwijde klimaatproblemen te vergroten. De komende maand zullen we hierover meer delen in onze klimaatcampagne.

 Feliciteer de Dalai Lama
Op 6 juli vieren we dus niet alleen zijn verjaardag, maar ook de inzet van de Dalai Lama voor onze planeet! Omdat ieder individu een cruciale en onmisbare rol speelt bij het redden van onze planeet, ons enige thuis.
Sangsol ceremonie voor de verjaardag van de Dalai Lama—Op 6 juli sluiten wij ons aan bij de Tibetaanse gemeenschap in Nederland voor een feestelijke bijeenkomst op de Dam in Amsterdam. 
Bekijk de agenda.

Je bent van harte welkom om deze feestelijkheden, zoals een traditionele Tibetaanse dans en toespraken, bij te wonen. En natuurlijk gaan wij ook samen de Sangsol-ceremonie uitvoeren.

Hoe de ceremonie werkt? Dat leggen we op 6 juli uit, ook als je thuis de verjaardag van de Dalai Lama viert!
Speciale rapportage over de onderdrukking van China in Tibet op NOS/Nieuwsuur—Tibet is al jarenlang zo goed als afgesloten van de buitenwereld. Maar af en toe organiseert China een persreis, en mogen journalisten onder strenge begeleiding kijken hoe het de Tibetanen vergaat.

NOS-correspondent Sjoerd den Daas mag – na zes jaar in China – eindelijk een keer mee met zo’n reis. Elk uur van de dag staat vast, even zelf eropuit is er niet bij. Hij reist door het land van de Mount Everest, van monniken, de yak en de Dalai Lama. Makkelijk is het niet: vrijuit spreken lijkt voor de bewoners geen optie… Bekijk de hele rapportage van Sjoerd den Daas, NOS/Nieuwsuur op YouTube Of bekijk het
NOS journaal van maandag 28 juni hier terug (vanaf minuut 11),
waar de rapportage van Sjoerd den Daas en Roel van Niekerk samengevat uitgezonden wordt. Bron: Nieuwsuur/NOS
17.000 handtekeningen voor de Internationale campagne tegen de martelingen in Tibet!
Ter ere van de Internationale Dag voor slachtoffers van foltering heeft ICT onlangs meer dan
17.000 petities ingediend
bij de Hoge Commissaris voor de mensenrechten van de VN, ondertekend door ICT-leden!Luister naar het verhaal van Wangdu, verteld door Ngawang Sangdrol : Afgelopen week deelde ICT ook
vijf video’s van Tibetaanse overlevenden van martelingen,
die hun stem lieten horen voor vijf andere Tibetanen die nog steeds door China worden gemarteld. In deze korte video’s vertellen zij hoe belangrijk het is dat we in actie blijven komen voor politieke gevangenen.

Vele supporters hebben de petitie ondertekend, en de video’s bekeken en online gedeeld. Hiermee hebben jullie zelf je stem verheven voor slachtoffers van martelingen in Tibet. Hier zijn wij ontzettend dankbaar voor!Oproep voor de culturele rechten van Tibetanen in het onderwijs Tijdens de 47e VN-Raad voor de Mensenrechten in Genève heeft Melanie Blondelle, EU Advocacy Officer ICT-Europe, namens de Helsinki Foundation for Human Rights een verklaring afgelegd.

In haar verklaring roept ze China op de culturele rechten van de Tibetanen met betrekking tot taal en onderwijs te respecteren! 
Bekijk haar statement van 1,5 minuut hier terug.
Wereldwijde Actiedag tegen de Olympische Winterspelen in China!—International Campaign for Tibet Europe, Tibet Support Group en Tibetan Network stonden in solidariteit met de internationale actie #NoBeijing2022 voor het Olympisch Stadion in Amsterdam. Niet alleen in Nederland maar wereldwijd vonden op 23 juni demonstraties plaats als onderdeel van de Global Day of Action! 

In Tsjechië roepen senatoren samen op tot diplomatieke boycot van de Olympische spelen in Beijing. vanwege de mensenrechtenschendingen door Beijing tegen Oeigoeren, Tibetanen en vele andere slachtoffers.
Gezamenlijke verklaring van de EU-VS stelt mensenrechtenschendingen in Tibet aan de orde—In een gezamenlijke verklaring, na een bijeenkomst vandaag in Brussel, hebben de Europese Unie en de Verenigde Staten hun gedeelde bezorgdheid over de schendingen van de mensenrechten door China, onder meer in Tibet, onderstreept.
Lees het artikel hier.
Werelderfgoed in gevaar: ICT roept op tot bescherming Jokhang tempel
De boeddhistische vereniging van de stad Lhasa heeft op 9 mei 2021 een bericht verspreid waarin Tibetaanse boeddhisten in de Tibetaanse hoofdstad worden opgeroepen hun traditionele religieuze praktijk te beperken tijdens de heilige vierde maand van de Tibetaanse kalender, die op 12 mei begon. 

Deze waarschuwingen komen ondanks het feit dat de Chinese regering toeristen uit China toestemming geeft om Tibet te bezoeken en zich in feite heeft beroemd op een toename van het toerisme tijdens de Covid-19 pandemie. Lees de hele verklaring.De komende maanden delen wij meer over het lot van de nomaden en de natuur in Tibet door de wereldwijde klimaatverandering en China’s klimaatbeleid. 

Graag sluit ik af met een uitspraak van de Dalai Lama: “Deze prachtige blauwe planeet is ons enige thuis”, laten we er samen goed voor zorgen.

Met vriendelijk groet, Tashi Deleg, Tsering Jampa
Directeur International Campaign for Tibet Europe

PS  Help ook de Chinese martelingen te stoppen met een gift:
 Een gift voor Tibet

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM