Zomer- en winteruur worden komende jaren dan toch nog niet afgeschaft: “Europa heeft andere katten te geselen”

Zomertijd, Daglicht, Tijd, Klok, Besparingen, Lente

Het zomer- en winteruur worden de komende jaren dan toch nog niet afgeschaft. Dat heeft de bevoegde Eurocommissaris gezegd na een vraag van Europees parlementslid Hilde Vautmans (Open Vld). Geen enkele lidstaat zou een voorkeur uitgesproken hebben, ook ons land niet.

Het parlement had tegen oktober 2021 om duidelijkheid gevraagd rond de tweejaarlijkse uurwissel. “De bevoegde Eurocommissaris was duidelijk: niets wijst erop dat de wetgeving rond de afschaffing van de wissel de komende jaren in werking zal treden”, aldus Vautmans in De Ochtend op Radio 1. “Het is dus niet de laatste keer dat we de zomertijd beleven.”
Het Europees Parlement besliste in maart 2019 dat er in 2021 een einde moest komen aan de halfjaarlijkse overschakeling. Of onze klokken dan voortaan op zomertijd dan wel wintertijd moesten gezet worden, mochten de EU-lidstaten zelf beslissen. Verkeersdeskundigen, slaapexperts en economen bleken de wintertijd te verkiezen en ook binnen de brede bevolking leek een meerderheid voorstander van de wintertijd.

Coronapandemie

Maar geen enkel land liet dus een voorkeur blijken. Volgens Vautmans is er weinig beweging in het dossier door de uitbraak van de coronapandemie, de uitrol van de vaccinatiecampagnes en het opmaken van een herstelplan. “Europa heeft andere katten te geselen”, verklaart ze.
Vautmans beklemtoont wel dat als de beslissing uiteindelijk valt, we moeten vermijden dat er een lappendeken ontstaat met verschillende uurregelingen. “Het zou niet mogen dat als we bijvoorbeeld van België naar Italië rijden, we door drie verschillende tijdzones zouden passeren”, klinkt het nog.

BRON: https://www.hln.be/binnenland/zomer-en-winteruur-worden-komende-jaren-dan-toch-nog-niet-afgeschaft-europa-heeft-andere-katten-te-geselen~a93282a6/

Wat zijn ze toch goed om bepaalde mensen erin te laten geloven dat het opgeheven zou worden. Gewoon erg dat ze ergens ooit mee begonnen zijn en voor wat nu niet de ballen hebben om hiervan af te stappen. Want wat heeft het echt voor nut. Dat mag altijd iemand proberen uit te leggen.

Tijdconversie, Wintertijd, Uhrumstellung

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM