Praten tegen jezelf.

Car Communication, Talk, Alleenspraak

Baby’s en kleuters doen het vaak. Daar wij als volwassenen nog niets van begrijpen.
Door medicatie of een ziekte doen volwassenen het ook.
Maar ook doen volwassenen het om ergens duidelijkheid in te krijgen. Maar ook zelfvertrouwen kan je erdoor opkrikken.
Natuurlijk zijn er gevallen zoals mensen met psychose daar wel rekening mee gehouden moet worden.  

Wie doet het al eens niet he. Je staat te wachten of je zit ergens alleen en men begint spontaan tegen jezelf te praten. Dit doe je niet altijd uit eenzaamheid. Soms ook om ergens inzicht in te krijgen. Je bent zeker niet gek of gestoord. Nee helemaal niet want het heeft ook zijn voordeel. Je activeert je hersenen. En men zoekt misschien naar een oplossing. Door met jezelf te communiceren kan dit eruit komen. Het maakt je ook rustiger. Dat dan weer een vermindert gevoel van stress geeft. Denk hierbij maar eens dat je een belangrijke beslissing moet nemen. 65% van de mensen zullen op zo een moment (on)bewust een gesprek met zichzelf aangaan. Soms in stilte soms als ze alleen zijn hardop. Het is zeker niet verkeerd. Omdat je op zo een moment je gedachten voor jezelf luidop zegt en zo ze ook kan ordenen. Dat dan weer motiverend gaat werken. Juist door een gesprek met jezelf te gaan doen ga je ook je focus ergens opleggen wat dan weer goed is om ergens antwoord op te krijgen. Omdat je vanuit jezelf je richt op dat ene punt. Dat speelt in je gedachten.
Wanneer mensen alleen gaan wandelen komt dit het vaakst voor. Juist omdat je rust wil vinden in je gedachten.
Dus mensen het is echt niet erg dat je al eens een gesprek met jezelf aangaat. Het kan dan mooie inzichten leiden het kan je ergens antwoord opgeven en het brengt rust.
Denk maar eens als je sleutels niet vind. Het eerste wat je zegt waar heb ik ze gelegd. Vervolgens ga je soms even heel het stukje af waar je ze gelegd kan hebben. Juist door de vraag aan jezelf te stellen kan het zijn dat je ze snel vind.

Ook is het zo dat mensen tegen hun dieren praten ook dat is een vorm van tegen jezelf te praten. En heeft niet altijd met eenzaamheid te maken.

Car Communication, Talk, Alleenspraak

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM