Durft men in alle opzichten zichzelf blijven.

Mensen, Vrouwen, Praten, Lachen, Gelukkig, Vrienden

Als mensen zich op sociale media gaat mengen dan gaan ze vaak niet uit van hun ware ik. Ze veranderen vaak hun leeftijd van naam en soms zelfs van geslacht. Ze maken gebruik van filters om hun gezicht te veranderen. Maar is dat echt nodig. Nee gewoon jezelf blijven is het belangrijkste en het eerlijkste. Op een moment komt de ware toch naar boven. Juist omdat bepaalde mensen en voornamelijk meisjes en vrouwen zichzelf negatief beoordelen gaan ze juist alles uit de hoek halen. Dat kan met make-up, als men foto’s neemt met filters werken en ga zo maar door. Zelfs op de werkvloer zijn er die zich op momenten anders gedragen en nadien een mes in je rug steken. Ze lopen vaak met een masker rond.
Heel wat mensen durven zichzelf niet zijn op gelijk welke momenten. Dat maakt dat het ook vaak niet leefbaar is met hen. Zowel in een relatie niet als op een werkvloer maar ook in vriendschapskringen is dat vaak heel moeilijk. Men weet niet hoe je de persoon vast hebt. Vaak zijn het mensen die een masker dragen. Die niet vaak over zichzelf iets loslaten. Die zich schuil houden door hun kleding en een vrouw door hun make-up. Toch is het niet verkeerd om jezelf te blijven. Om je hart te luchten wanneer het nodig is. om je te laten zien zoals je bent. Allemaal hebben we onze goede en slechte kanten. Net zoals we onze goede en slechte dagen hebben. Dan nog is het van belang jezelf te blijven.
Je voor willen doen op internet voor iemand anders of je leeftijd veranderen. Kan toch gevolgen hebben. Als men een Nick naam gebruik daar nog aan toe.
Ook als men het leven helemaal om wilt gooien. Dan kom jezelf vaak ook tegen. Dat ook vaak confronterend kan zijn voor jezelf. Dan pas merk je voor jezelf hoe je eigenlijk geleid werd in je leven. Want ook dat kan een rol spelen om jezelf niet te kunnen zijn.
Wie kan zeggen dat ze echt zichzelf zijn en leven vanuit zichzelf?
Wie kan zeggen dat ze nooit iets geprobeerd hebben om er anders uit te zien of door het leven te gaan?
Maar wie kan dan ook zeggen dat hij/zij er beter is door geworden?
Zelfs in een relatie komt men het tegen dat je op een moment verstelt kan staan van je partner. In de prille liefde zullen beide het voor elkaar naar hun zin maken. Tot ze samen wonen. Dan komt de ware aard van iemand van beide naar boven.  Denk ik maar bij een narcistische persoonlijkheid. Of iemand die met verlatingsangst te maken heeft. Deze gaan in het begin het niet laten zien of merken. Tot men echt gaat samen leven.
Jezelf blijven is soms heel moeilijk. Toch kent het zijn voordelen. Alles heeft te maken met jezelf te accepteren zoals je bent. Ook ben je dan iemand die van jezelf houd. En je gaat echt vanuit jezelf ook je openstellen voor deze die goed aanvoelen. Enkele puntjes die daarin een belangrijke rol spelen zijn:
voelt zich voldoende veilig en vertrouwd om meer van zichzelf te laten zien.
durft te zeggen wat hij/zij vindt zonder aarzeling, scrupules of belemmeringen.
durft zich te gedragen zoals hij/zij ook thuis in de eigen situatie zou doen.
voelt zich zeker en voelt voldoende zelfvertrouwen.
Blijf daarom in jezelf geloven. Dan hoef je niets te veranderen aan je en durf je gewoon te zijn wie je bent. Je behoud je energie om er op momenten je krachten uit te halen als het nodig is.
Deze is dan ook om te onthouden.
ALS JE ALTIJD JEZELF BLIJFT, KAN EEN ANDER ZICH NOOIT IN JOU VERGISSEN.

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM

Advertentie