Compromissen sluiten.

Handshake, Handen, Hout, Hek, Grens, Grunge, Bruin


Een compromis sluiten houdt ook in dat er iemand bij je is, die jou probeert te begrijpen en dat geeft altijd een fijn gevoel. Het geeft een vorm van veiligheid en houvast. Een compromis sluiten houdt ook in dat je de ander duidelijk maakt dat hij of zij op je kan rekenen.

Het leven draait daar heel vaak om. Men weet nooit wat erop je pad komt en dan moet men van de ene moment op de ander het omgooien soms. Het is duidelijkheid scheppen. Je kan op twee manieren compromis sluiten in het leven. De negatieve of de positieve. Wanneer je alleen je gaat focussen op het negatieve dan zal je ook een gevoel van teleurstelling hebben. Maar ga je focussen op de positieve. Ga je gelukkiger voelen. Omdat het je gelukt is wat je al bereikt hebt en doet. Juist door dat naar boven te brengen voel je gelukkiger in het nu. Zo sluit je compromis met jezelf. Nu is het ook zo dat je in het leven ook compromis moet sluiten met andere mensen. Hier zoek je naar een gulden middenweg. Die voor alle goed zijn. We kennen het allemaal als we een ondertekening moeten doen. Maar ook in bepaalde omstandigheden moeten we compromis kunnen sluiten. Zoals bijvoorbeeld bij een vergadering.
Als men het gaat betrekken op jezelf. Dan kom je uit om te ondernemen. Om doelen te stellen en die ook waar te kunnen maken. Maar ook om vanuit jezelf iets te bekomen. Denk hierbij maar aan iets spiritueels te gaan ondernemen. Daar moet je voor openstellen en dan is het om je ertoe aan te zetten. Soms moet je dan een compromis sluiten zoals. Als ik dat ga doen dan moet ik nadien dat en dat nog doen. Dan moet je een middenweg vinden en ook dat heeft ermee te maken. Ons leven staat in verband met compromis te sluiten. Zowel naar jezelf als naar andere doelen toe.
Een doel stellen kan alle richtingen uit. Compromis stellen is ervoor gaan. Je staat achter je gevoel je denken.
Toch kan het ook wel eens voor verwarring zorgen. Het kan juist zijn om geen richting zelf te kunnen kiezen. Het kan je bij bepaalde dingen in verwarring brengen zodat je mee gaat met de ander. Maar dan luister je niet naar jezelf.

Een compromis moet in elkaar vloeien. Ook als het naar jezelf toe gericht is.

Handen, Puzzelstukjes, Verbinding Maken, Aansluiting

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM