Verliefd worden

Paar, Jeugd, Verliefd, Parijs, Park, Jong Koppel

Verliefd worden is een connectie maken tussen beide. Men kan op heel wat verliefd worden. Maar hier wil ik het hebben over man vrouw. Een man zal sneller verliefd worden dan een vrouw. Vrouwen zijn meer op hun hoede als het aankomt op dit gevoel. De man zal het ook sneller aangeven zoals ik hou van je of ik ben verliefd op je. Vrouwen spelen hier ook liever op zekerheid en betrouwbaarheid.
Bestaat liefde op het eerste gezicht. Ja maar vrouwen zullen hier ook weer minder snel aan toegeven. Dan mag er nog een gevoel zijn een vrouw blijft op haar hoede.
Verliefdheid is een gevoel. Dat op een moment naar elkaar toekomt. Toch kan dit voor de vrouw even langer duren dan voor de man. (on)Bewust is verliefdheid een gevoel om voort te planten. Maar dan moet er eerst romantiek bij komen kijken. Een man zijn hersenen zijn eigenlijk hierop ingesteld. Zeker bij jongeren. Hoe houder men wordt hoe anders men zal omgaan met dat gevoel van liefde. Ook als iemand al lange tijd alleen is zal het ook daarin moeilijker worden om snel dat gevoel naar boven te brengen. Dit ook meer bij vrouwen dan bij mannen. Ook kunnen natuurlijk trauma’s of bepaalde negatieve dingen meespelen die ooit gebeurd zijn om dat gevoel naar boven te laten komen. Hier speelt dan vaak angst in meer. Maar ook verlatingsangst en bindingsangst. Dit kan een domper geven op je gevoel dat je dan gaat onderdrukken.
Verliefd worden is een chemie. Een aantrekkingskracht. Er komen vier chemische stofjes vrij. Dit zijn sekshormonen testosteron en oestrogeen en de neurotransmitters dopamine en serotonine.
Eigenlijk kan met verliefdheid in drie fases bekijken.

  • Lust
  • Romantische liefde
  • Verbintenis

Het verlangen naar seksuele bevrediging. Dit is zowel voor de man als de vrouw.
De aantrekkingskracht het romantisch gevoel dat je beleeft.
De verbintenis die je aangaat voor een langdurige partner.
Verliefd worden op iemand is die iemand die iets voor je betekend of zelfs een spiegel van je is. Maar ook iemand waar je iets van kan leren.
Men kan op een moment verliefd worden op een persoon die je al heel lang kent maar waar op een moment de juiste aantrekkingskracht komt bij kijken. Maar ook zijn er die op het eerst zicht verliefd kunnen worden. En dan heb je een derde die alleen op lust uit zijn. Die niet echt een partner zoeken maar die wel seksuele behoeftes willen delen. Daar zit vaak ook geen gevoel bij.
Verliefd worden begint in eerste instantie bij jezelf. Jezelf liefde geven en dit aanvoelen. Dan pas kan je dit delen.
In de liefde bestaat geen herkomst die taal spreekt iedereen.

Hier heb ik nog een leuk doen stukje om te kijken hoe verliefd men is of kan worden op je partner.
https://www.bedrock.nl/iemand-verliefd-op-je-worden/

Liefde is universeel
Liefde hangt rond je
Liefde voel je
Liefde deel je

Louvre, Parijs, Piramide, Toeristen, Ontspannen

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM