Muur om je heen

Ruimte, Leeg, Baksteen, Witte, Interieur, Tegels

Sommigen hebben dingen meegemaakt waar van ze zeggen nu komen ze er niet meer in. Ze bouwen een muur rond zichzelf. Een muur rond je is iets helemaal anders dan je grens aan te geven. Een grens wordt bewust aangegeven. Een muur bouwt de persoon vaak onbewust op door een bepaald angst gevoel. Dat gekomen is door een trauma. Juist dan gaat iemand een muur rond zich heen bouwen. Men gaat zich eigenlijk op zo een manier veilig zetten. Dit is vaak om je niet meer te laten kwetsen. Of omdat iemand je vertrouwen beschadigd heeft. Kan het zijn dat je ook een muur gaat opbouwen. Zo voel je beschermd. Maar ergens heb je iets niet geleerd en trek je eigenlijk terug.
Een muur geeft je een veilig gevoel.
Ik laat niemand toe en niemand zal tot me door kunnen dringen.
Ik zeg al snel nee omdat ik het gevoel krijg dat men gebruik wilt maken van me.
Juist door deze gedachten die komen uit het verleden en niet verwerk zijn ga je veilig opstellen. Maar weet dat je soms beter je grenzen kan stellen dan een muur op te trekken. Je gaat al snel merken dat je soms alleen zult voelen. Dat je bij je grenzen stellen niet hebt omdat je een openheid laat voor een gesprek. Dan hoef je ook nog niet je gevoelens of emoties te laten tonen. Ook hierin kan je grens voor jezelf aangeven. Zoals; nu stopt het gesprek ik ben er klaar mee. Dan geef je een correcte grens aan. En hoef je niet achter een muur te zetten. Want sommigen mensen kunnen ook die muur stapje voor stapje afbreken. Dan komt je ware naar voren en kan je soms ook nog het probleem verwerken. Om het zo los te laten en je niet meer hoeft te verbergen achter je muur. Ook kan jezelf je muur afbouwen. Om je zo open te stellen terug. Maar dan moet je eerst afrekenen met dat wat je pijn gedaan heeft. In eerste instantie komt het erop neer om terug liefde in jezelf te voelen stromen. Om je touwtjes in eigen hand te nemen. Dat je niet meer laat meeslepen of leiden door anderen. Maar dat jezelf je pad gaat bewandelen.
De vier punten waar men vaak voor zichzelf een muur gaat optrekken zijn.
Trauma’s
Angsten
Stress
Onzekerheid.
Door juist het inzicht te krijgen hoe het gekomen is kan je er uit liefde aan werken. En kan je zo overgaat tot het afbreken van je muur en beter leren je grenzen aan te geven.

Iedere muur is af te breken. Hoe sterk hij ook is. Met de nodige hulp breek je steen voor steen af. Dan kom je terug zoals voordien.

Rode Bakstenen Muur, Gebouw, Structuur, Metselwerk


AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM