Allen aan het ‘menstruberen’: volgens nieuwe studie zou masturberen menstruatiepijn verminderen

Papaver Veld, Wolken, Landschap, Zomer, Menstruatie

Volgens een nieuwe studie kan zelfbevrediging voor minder menstruatiepijn zorgen. Seksspeeltjesmerk Womanize roept dan ook iedereen op om te ‘menstruberen’: te masturberen tijdens de menstruatie. Maar helpt dat ook echt? We toetsen het af bij gynaecoloog Tom Bovyn.

Seksspeeltjesmerk Womanizer en Lunette, een merk dat menstruatiecups verkoopt, voerden de studie uit. Drie maanden lang namen ze de effecten van masturberen op menstruatiepijn onder de loep bij 486 respondenten. Tijdens die maanden, waarin de participanten met de gewoonlijke symptomen zoals krampen, een opgeblazen gevoel en gevoelige borsten te maken kregen, ruilden de deelnemers pijnstillers in voor zelfbevrediging. Uiteindelijk gaf maar liefst 70 procent van de proefpersonen aan dat regelmatig masturberen hielp bij de pijn.
“Een studie van 486 mensen is niet representatief genoeg om het resultaat als een feit voor te stellen”, zegt gynaecoloog Tom Bovyn. “Maar het is wel zo dat je door de opwinding andere sensaties, zoals pijn, kan verminderen. In de eerste plaats omdat de opwinding je afleidt van de pijn. Maar ook omdat er na een orgasme extra bloed stroomt naar de genitale zone, de clitoris en andere organen.”
Een andere reden waarom masturbatie krampen zou kunnen verminderen, is omdat er endorfines vrijkomen in het lichaam na een orgasme: hormonen die zorgen voor ontspanning en euforie. “Die endorfines kunnen echt als een soort pijnstiller werken. Net zoals nadat je gesport hebt, geven ze je een goed gevoel.” 
Alweer een bijkomende reden om genot en zelfliefde centraal te stellen. Womanizer hoopt het taboe rond zowel zelfbevrediging als maandstonden te kunnen doorbreken en doopte het concept #Menstrubation. De bevindingen van de studie kan je lezen op deze website

BRON: https://www.hln.be/seks-en-relaties/allen-aan-het-menstruberen-volgens-nieuwe-studie-zou-masturberen-menstruatiepijn-verminderen~a26e9563/

Ik hoor de meeste jonge vrouwen en vrouwen al denken. Halo toch niet aan zelfbevrediging doen tijdens mijn maandstonden. Het is vies en sommigen zullen ook zeggen het stinkt. Maar als het zou kunnen helpen kan dit je toch niet tegenhouden. Natuurlijk het zal van vrouw tot vrouw afhangen. De meeste hebben al schrik als ze hun borsten moeten aanraken omdat ze zo gevoelig zijn of pijn doen.
Spiritueel gezien is het een zuivering van het stukje lichaam. Om dan; ongeveer halverwege de menstruatiecyclus ben je het meest vruchtbaar. Dat is rond de tijd dat de eisprong (ovulatie) plaatsvindt. Dat is een goed moment om te vrijen, want dan heb je de grootste kans om zwanger te raken.
Nu even terug naar de tekst. Mijn gevoel zegt ook dat het kan helpen als je ervoor openstaat om het tijdens de menstruatie te doen. Maar of de pijn weg blijft is een andere zaak natuurlijk.

Sexy, Portret, Gevoelens, Sensualiteit, Emoties

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM