Je gaan identificeren met iemand of fictieve personages

Gezicht, Leeg, Vrouw, Wachten, Wachttijd, Zitten, Muur

Soms zijn er mensen die zich helemaal laten meeslepen door een fictief personage uit een boek of tv reeks. Ze gaan zich kleden en gedragen naar deze. Sommigen nemen ook zelfs hun persoonlijkheid over. Dat maakt dat je eigenlijk jezelf niet meer bent. Het kan een fase zijn. Toch moet men opletten dat men begrijpt dat jij dat dan niet werkelijk bent.
Soms ga je meeleven met een personage. Maar als de personage stopt dan kan het goed zijn dat je verloren voelt. Juist omdat je bepaalde gevoelens laat meespelen.
Nu heb je ook mensen die zich gaan identificeren met mensen rond hen. Ze willen bereiken wat de ander heeft of doet. Maar dat kan vaak op een sisser aflopen. Zodat je dan je zelfvertrouwen kwijt raakt. Want zelfvertrouwen en zelfbeeld hangt daarmee nauw samen. Daarom kan je soms beter even nadenken voordat je gaat identificeren met iemand. Jouw leven is anders dan dat van de ander. Je hebt je leven opgebouwd. En als je die opbouw terug zou afbreken of je te identificeren dan kan de fundering wel eens gaan kraken als ik het zo mag uitleggen.
Allemaal hebben we een tijd in ons leven gekend dat we iemand geïdentificeerd hebben. En op een moment lossen we dat. Omdat er een moment komt dat je verder gaat. En eigenlijk moet merken dat het niet echt haalbaar is of dat het maar fantasie is. Ook zijn dat onze lessen die wel moeten leren. Je kan een idool hebben je kan er diep mee verbonden zijn. Maar dan is het aan jezelf hoe ver ga je erin mee. Men ziet dat ook vaak in sport of als iemand naar een sportclub gaat. Men wilt even goed zijn of worden als de persoon die je er tegenkomt. Maar ook hier is een belangrijk punt. Niet ieder lichaam is hetzelfde en kan hetzelfde aan. Als ik mensen hoor zeggen dat ze aan yoga gaan beginnen. Dan is het eerste wat ik hen meegeef. Luister naar je eigen lichaam. Wat de persoon vooraan als oefening doet moet je niet volledig kunnen dat vraagt jaren ervaring en dan nog. Maar de oefening naar behoren doen door naar je lichaam te luisteren dan ben je goed bezig.
Het kan psychisch wel eens goed zijn om je te identificeren. Juist omdat dit je kracht kan geven om iets door te zetten. Men mag er alleen niet blijven in hangen. Men moet het op een moment los kunnen laten. En jezelf terug worden. Want eigenlijk ben je op zo een moment jezelf niet. Men wilt van de ander persoon iets leren aanvoelen.
Zoals je een boek leest of een serie bekijkt. Je kan even meeleven en dan dat eruit halen wat nodig is voor jezelf.

Even wil ik jou zijn.
Even wil ik veel aanvoelen.
Maar dan los ik het.
En neem mee wat voor mij van waarde is.
Dan pas leef ik vanuit mijzelf.

Silhouetten, Man, Zitten, In Vergelijking Met

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM