Beste Bruno,

Op 10 maart organiseerde International Campaign for Tibet samen met andere organisaties meerdere acties in vreedzaam verzet tegen de onderdrukking van China. Lees in dit Tibet Journaal meer over de succesvolle acties!

Kijk het verkiezingsdebat van 10 maart terug!Verkiezingsdebat: China’s onderdrukking van Tibetanen en Oeigoeren
Op 10 maart organiseerden de International Campaign for Tibet en de World Uyghur Congress samen een verkiezingsdebat over China, met name over de onderdrukking door China van de Tibetanen en de Oeigoeren. In het debat bevroegen Tsering Jampa, directeur  ICT Europe en Alerk Ablikim, een Oeigoerse student, kandidaat-Kamerleden van 6 politieke partijen over wat zij gaan doen om een einde te maken aan de onderdrukking van Tibetanen en Oeigoeren en de invloed van China op onze samenleving.
Bekijk het debat hier terug!

Herdenking Tibetaanse volksopstand tegen Chinese bezetting— Op 10 maart kwamen wereldwijd Tibetanen en supporters bijeen om de 62ste herdenking van de Tibetaanse volksopstand te markeren. Ook in Nederland vond een herdenking plaats bij de Chinese Ambassade in Den Haag, waar 150 Tibetanen en Tibet-supporters bijeenkwamen. Lees over de actie!

Verklaring van de voorzitter van de Tibetaanse gemeenchap in ballingschap— Op 10 maart geeft de Central Tibetan Administration bij monde van Sikyong Lobsang Sangye een verklaring uit om de volksopstand van 1959 te herdenken.

Lees de verklaring van Sikyong Lobsang Sangye op onze website.

Volgens Freedom House voert China “de meest geavanceerde en gedetailleerde campagne van grensoverschrijdende repressie ter wereld.” Freedom house: Tibet evenaart Syrië als minst vrije land ter wereld …
Tibet is nu samen met Syrië het minst vrije land ter wereld, volgens de laatste ranglijst van de invloedrijke waakhond Freedom House. “Het feit dat Tibet nu gelijk staat met de slechtste in de wereldwijde vrijheidsscores van Freedom House is een duidelijk teken van hoe slecht de situatie in Tibet is geworden”.
Lees het artikel!

We gingen in gesprek met Michiel van Walt van Praag, auteur van Tibet Brief 20/20—In deze 11de aflevering van Tibet Talks Europe, ging Christa Meindersma, ICT’s directeur Advocacy, in gesprek met Michiel van Walt van Praag over de historische status van Tibet. In zijn laatste boek, Tibet Brief 20/20 concludeert Michiel dat Tibet nooit deel van China is geweest. Tijdens de Tibet Talk nam Michiel ons mee terug in de geschiedenis en besprak hij het recht van de Tibetanen op zelfbeschikking.
 Kijk deze en de andere Tibet Talks terug!
Tip van ons team: 

Geef een sjaal cadeau aan iemand die een opkikkertje kan gebruiken! De handgemaakte Tibetaanse sjaals zijn er weer! —De stof van de sjaals voelt heerlijk zacht aan. De kleuren en Tibetaanse designs fleuren je op, perfect voor de lente! Wees er snel bij want de voorraad is beperkt.

De sjaals
worden door Tibetaanse vluchtelingen in India gemaakt. Wij kopen de sjaals direct bij hen in, om er zeker van te zijn dat ze een goede prijs krijgen. Steun ook de Tibetanen in ballingschap!
Ga naar de shop for Tibet!
International Day of Happiness
Afgelopen weekend, op 20 maart, vierden we wereldwijd de International day of Happiness. In teken van deze dag sluit ik deze Tibet Journaal graag een uitspraak van de Buddha, om ons allen een steuntje in de rug te geven in deze uitdagende tijd:“There is no way to Happiness – Happiness is the way”
– the BuddhaMet vriendelijke groet, Tashi Deleg, Tsering Jampa
Directeur International Campaign for Tibet Europe
Geef voor Tibet
Contact Nederlandse Stichting International Campaign for Tibet:
Funenpark 1D, 1018 AK Amsterdam
icteurope@savetibet.nl  |  020-3308265  |  www.savetibet.nl

Dit kreeg ik prive

bol.com | Gebedsvlaggen koord Tibetaans met 10 vlaggen - 9x9 - Katoen (10  stuks) - M

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM