Overleven.

Aquarel, Silhouet, Vrouw, Boom, Landschap

We moeten erin geloven. Dan kan men het overleven. Soms wordt je daarin geleid tot op een moment dat je zegt. Nu is het klaar ik ga voor mijn eigen leven. Maar kijk naar het woord.
OVER-leven. Het kan je ook allemaal te zwaar worden in het leven. Omdat alles misschien tegen zit of door bepaalde omstandigheden. Dan moet je bepaalde dingen loslaten. Dan kom je weer bij het geheel je gaat leren overleven. Soms moet je het met minder stellen of moet je iets doorstaan. Dat allemaal te maken heeft met lessen die je eruit moet leren. Op vlak van spiritueel moet je ook soms zien te overleven. Hier bedoelt men dan dat je een hele andere weg in slaagt dan men gewoon is van je. Dat je het gevoel krijgt er alleen voor te staan. Hier krijg je dan te maken met jouw kracht en jouw eigen leven in handen te nemen. Wanneer iemand spreekt over overleven is dat een teken dat deze ergens mee geconfronteerd wordt. Denk maar aan een oorlogsgebied waar je door moet. Dan komt het erop aan om in leven te blijven tot je missie geslaagd is. Dat is soms ook in het gewone leven zo.
Denk maar eens bij een burn-out. Op een moment moet je ook zien te overleven. Om dit tot een goed einde te brengen. Het is een modus die je aanneemt in situaties. Het maakt je ook sterk. Zeker als je op een moment terug je leven kan hervatten. Overleven kent twee kanten. Zowel positief als negatief. Als het gaat over negatief is dit een teken dat je ergens moet voor inspannen. Positief dat je uit de modus van overleven bent gekomen. Dat je kan zeggen ik heb het afgrond ik ben er klaar mee. Juist die lessen neem je altijd voor je mee.
Spiritueel gezien is het jouw pad dat je bewandeld. Daar komen obstakels bij kijken die je nemen moet. Die obstakels zijn soms zwaar. Maar als men het overleefd kom je weer op je pad terecht. Het hoort bij ons bestaan op aarde. En we worden er allemaal vroeg of laat mee geconfronteerd.
Dit kan door een ziekte zijn, financieel, werk, en ga zo maar door.
Men komt gewoon jezelf tegen. Dat ook belangrijk kan zijn.

Man, Wildernis, Natuur, Rivier, Berg, Landschap

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM