Op 10 maart organiseren de International Campaign for Tibet en de World Uyghur Congress een verkiezingsdebat over China, met name de onderdrukking door China van de Tibetanen en de Oeigoeren.

In het debat gaan kandidaat-Kamerleden in discussie over het Chinese beleid ten aanzien van Tibetanen en Oeigoeren en de invloed van China op onze samenleving en op mensenrechten wereldwijd. Het debat zal via livestream uit Nieuwspoort te volgen zijn.

Een belangrijk onderwerp van de komende Tweede Kamerverkiezingen is hoe we ons verhouden tot de toenemende invloed van China in Nederland en wereldwijd en wat we kunnen en moeten doen om de Chinese vernietiging van de Tibetanen en de Oeigoeren een halt toe te roepen.

ICT-Europe en de World Uyghur Congress nodigen tijdens dit Verkiezingsdebat 2021: China’s onderdrukking van Tibetanen en Oeigoeren huidige en aankomende Tweede Kamerleden uit om hierover met elkaar in discussie te gaan.

Politici die deelnemen aan het debat zijn: Martijn van Helvert (CDA), Kirsten van den Hul (PvdA), Tiers Bakker (SP), en Tom van den Nieuwenhuijzen (GroenLinks). De komende dagen verwachten wij dat nog één andere politieke partij zal aansluiten bij het debat op 10 maart.

Onder leiding van debatleider Pim van Galen en met inbreng van in Nederland woonachtige Tibetanen en Oeigoeren zullen de kandidaat-Kamerleden met elkaar in discussie gaan over de uitdagingen en dilemma’s die zij zien in relatie tot China en hoe zij zich de komende periode gaan inzetten voor de mensenrechten van Tibetanen en Oeigoeren. Er is gelegenheid tot het stellen van vragen via de chat. Zet 10 maart alvast in je agenda!

Volg het verkiezingsdebat 2021

We gaan hier live op 10 maart om 18:30

Het Verkiezingsdebat 2021 is een samenwerking tussen:

https://savetibet.nl/wp-content/uploads/2021/02/WUC-600x300.png
https://savetibet.nl/wp-content/uploads/2021/02/ICT_logo_primary_red.jpg

BRON: https://savetibet.nl/verkiezingsdebat/

bol.com | Gebedsvlaggen koord Tibetaans met 10 vlaggen - 9x9 - Katoen (10  stuks) - M