Een gebeurtenis en crisis doet je leven omdraaien.

Fantasie, Stad, Hemel, Maan, Bal, Somber, Wolken

Gelijk welk probleem er ook op je pad komt en die kennen we allemaal wel. Is het hoe ga je ermee om. Dat is een leerproces op het moment zelf. Of wel ga je mee in de crisis of wel zeg ik ga ervoor ik ga door. Het bied soms kansen die je van jezelf nog niet wist of durfde te nemen. Bij een bepaalde gebeurtenis of crisis krijg je al snel te horen. Verman je maak je sterk. Maar op zo een moment heb je aan die woorden niets. Men moet het leven even durven evalueren en bij jezelf afvragen.
Wat kan ik ervan leren
Hoe kan ik verder.
Hoe ga ik ermee om.
Soms moet je dingen gaan veranderen soms moet je hulp durven inschakelen. Juist doordat te doen zal je ook in die situatie levensvreugde voelen en kennen. Het heeft allemaal te maken hoe je reageert. Veranderingen vinden de meeste niet leuk. Maar soms kan dat voor een weldoend effect zorgen. Je durven begeven uit je comfortzone waar je altijd veilig in gevoeld hebt en waar je nu moet durven uitkomen om je pad een andere wending te geven. Paniek en angst kunnen ontstaan maar deze mogen de bovenhand niet nemen. Dan pas kan je keuzes maken nieuwe keuzes. Het is juist dat onder de knie te krijgen. Maar ook vooruit durven te kijken. Niet bij de pakken blijven zitten. Denk na onderneem en ga ervoor.
Eigenlijk kent men er vier types in.
Ontkennende type.
Deze die het probleem voor zichzelf niet willen inzien. En daardoor nog meer in de problemen komen. Omdat men niet durft om hulp vragen of een keuze te maken.
Woede type.
Deze die bij een situatie gelijk boos worden maar eigenlijk er niets aan doen. Soms zelfs de schuld op een ander leggen of steken. Probeer de woede te herkennen in jezelf. Want woede is jezelf pijn doen maar niets ondernemen. Of wel maar vaak op de verkeerde manier. Dan is het om eerst je woede onder controle te krijgen dan pas kan je de situatie aanpakken.
Nerveuze type.
Deze kunnen zich in een situatie moeilijk concentreren. Gaan juist verkeerd handelen of dingen zeggen. Als je zo een type bent ga dan even de rust opzoeken. Zet alles op een rijtje en je gaat merken dat je het nodige kan ondernemen.
Depressief type
Deze gooien hun energie heel snel weg en voelen zich opgebrand. Hebben geen zin om iets te ondernemen. Ga zeker niet naar het verleden kijken blijf in het nu. De situatie doet zich nu voor en nu moet je ervoor gaan. Je kan het.
Tips
Focus je op het nu en wat je zou kunnen veranderen schrijf het op
Alles gaat voorbij ook een situatie
Denk even bij jezelf waar je geluk voelde hou dat vast
Durf hulp te aanvaarden of zelfs te vragen
Stel voor jezelf doelen die je kan bereiken
Neem voldoende rust rust laat je helder denken.
Uit alles leert men. En we hebben niet alles in de hand. Soms komt er iets op ons pad en daar moeten we ook kunnen van leren. Niets is zwart wit in ons leven, daartussen zitten nog altijd grijze tinten.

Vrouw, Persoon, Jong, Actrice, Pak, Tijdperk, Karakter

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM