Meer mensen zoeken heil in astrologie als leidraad bij belangrijke levenskeuzes. “Het is onterecht dat de Schorpioen altijd wordt afgebeeld als zondebok”

Astrologie, Waarzeggerij, Grafiek, Horoscoop

Astrologie is in trek. Steeds meer mensen kijken naar de planeten om te achterhalen of ze matchen met hun partner of om advies in te winnen over hun carrière. Sommigen baseren zich er zelfs op om een zwangerschap te plannen. En da’s niet zo gek, zegt astrologe Cato Vermeulen. “In tijden van onrust, zoals de coronacrisis, gaan mensen vaak op zoek naar guidance en verheldering.”

Astrologie heeft altijd een plaats gehad in onze samenleving. Vroeger doorbladerden tienermeisjes giechelig tijdschriften om te checken wat hun horoscoop te voorspellen had, en waren het vooral spirituele hippies die zich bezighielden met ‘birth charts’. Nu is het daarentegen écht trendy. “Het is bon ton om ermee bezig te zijn”, bevestigt astrologe Cato Vermeulen. https://www.catcaitlinn.com/

“Op sociale media circuleren heel wat memes en accounts die op astrologie geïnspireerd zijn; hippe winkels verkopen helende kristallen, tarotkaarten of boeken die over het onderwerp gaan; en bij grote modehuizen liggen kledingstukken met mythologische tekeningen.” Volgens het marktonderzoeksbureau IBISWorld is de industrie van handlezers, kaartleggers, en andere voorspellende diensten sinds 2005 met 52 procent gegroeid. Tegen 2024 zou de sector goed zijn voor 2,3 miljard dollar (1,9 miljard euro) per jaar.

Ik begrijp dat mensen bij de astrologie­hy­pe meteen denken aan de horoscopen uit de boekskes, maar het is zo veel meerCato Vermeulen

Cato past niet echt bij het verouderde, stereotiepe beeld van iemand die zich bezighoudt met astrologie. Ze is niet zweverig, wel down to earth. Een vlotte babbelaar, zo horen we meteen aan de telefoon. Ze reist graag – ze woont momenteel voor enkele maanden in Kaapstad in Zuid-Afrika – en doet ook modellenwerk. Dat mensen bij de astrologiehype meteen denken aan de horoscopen uit de boekskes, begrijpt ze. “Maar er is zo veel meer.”

Zelfontwikkeling

Het gaat verder dan het typische advies à la ‘De Schorpioen moet niet jaloers zijn op hun partner’ of ‘Stier, het is tijd om werk te maken van je carrièreswitch’. “Astrologie is een symbolische taal die gebaseerd is op de macrokosmos. Door de bewegingen en patronen van planeten te interpreteren, kunnen we aan zelfontwikkeling doen, inzicht krijgen over onszelf, ontdekken wat onze grootste talenten en barrières zijn en wat onze purpose is in het leven.”

Birth Chart

Je sterrenbeeld komt overeen met het zonneteken. Dat betekent: het dierenriemteken waarin de zon stond toen je geboren werd. “Je zonneteken weerspiegelt wie jij bent in essentie, je core-persoonlijkheid alsook hoe je moet shinen in dit leven”, zegt Cato. “Het is dus een misvatting om te denken dat jij je zonneteken bent. Dat is slechts één stukje van een groter geheel.”
Die volledige astrologische puzzel is een birth chart, of geboortehoroscoop. Cato: “Ik heb een software ontwikkeld om birth charts te achterhalen. Het enige wat ik nodig heb, is de datum, plaats en het exacte uur dat je geboren bent, en dan brengt mijn software in kaart hoe de planeten stonden bij je geboorte. Dan krijg je een astrologische weergave van de sterrenhemel. Je zonneteken maakt er deel van uit, maar het totaalplaatje is even uniek als je vingerafdruk. Je zal nooit twee keer dezelfde geboortehoroscoop tegenkomen. Het is een blauwdruk van je karakter, struikelblokken en patronen, maar ook je potentieel.”

Ik ben geen voorspel­ler. Ik heb geen glazen bol. Ik kan alleen checken of er ruimte is voor een nieuwe liefde of carrière-opportuni­teitCato Vermeulen

Klanten komen niet alleen aankloppen om terug te kijken naar het verleden, maar ook voor een blik op het heden en de toekomst. “Dat gebeurt via transit readings. Dan kijk ik op welke manier de planeten vandaag en de volgende weken of maanden bewegen. Pas op: ik ben geen voorspeller. Ik heb geen glazen bol. Ik kan niet zeggen hoe je echtgenoot zal heten of wat je droomjob is, maar ik kan checken of er ruimte is voor een nieuwe liefde of carrière-opportuniteit.” 

Therapie

Dat werkt als een soort therapie, stelt Cato. “Door beroep te doen op de hemellichamen voor inzicht kan je rust vinden. Omdat je vertrouwt en weet: alles komt goed.” In dat opzicht kan je een astroloog vergelijken met een psycholoog, een lifecoach, een kapper of een barman of -vrouw: iemand waarbij mensen hun lief en leed delen en steun zoeken. “In tijden van onrust, zoals de coronacrisis, gaan mensen op zoek naar guidance, verheldering en berusting.”
Synastrie is een van de meest voorkomende voorbeelden van guidance door een astroloog. “Dat is een tak binnen astrologie waarbij ik kijk of koppels compatibel zijn door hun birth charts te vergelijken. Dat kan handig zijn voor romantische relaties, maar ook bij vriendschappen of werkgerelateerde relaties. Ik kan dan ontdekken waar ze clashen, wat ze van elkaar kunnen leren en of hun relatie kans op slagen heeft op lange termijn”, aldus Cato. 

Schorpioen als slechterik

Er zijn heel wat mensen die rekening houden met deze compatibiliteit. Denk aan iemand die niet wil daten met een Boogschutter omdat hun relatie zogezegd geen lang leven beschoren is. Sommigen kijken zelfs naar astrologie als ze zwanger willen worden. In het Amerikaanse magazine Cosmopolitan getuigde een vrouw dat ze niet wou dat haar baby een Schorpioen werd. Negen maanden voor oktober en november lastte ze daarom een stiekeme, celibataire pauze in.
“Wie zich een beetje in astrologie heeft verdiept, heeft vast al eens gehoord dat sommige tekens beter matchen met andere. Vuurtekens (Ram, Leeuw en Boogschutter) passen bij luchttekens (Tweelingen, Weegschaal en Waterman). Watertekens (Kreeft, Schorpioen en Vissen) vormen een goede combinatie met aardetekens (Stier, Maagd en Steenbok). Het gaat hierbij dan over de sterrenbeelden. Dat klopt deels, maar om echt te weten of het klikt of botst, moet je eigenlijk de geboortehoroscopen vergelijken”, reageert Cato.
“Bovendien bestaan er geen ‘slechte tekens’. Elk archetype heeft een positieve kant en een schaduwkant. De Schorpioen wordt vaak afgebeeld als zondebok, maar dat is onterecht. Zij zijn superlief, hebben een spirituele kant en zijn enorm intuïtief. Wel staan ze erom bekend de grootste schaduwkant te hebben: ze kunnen heel manipulatief en jaloers zijn, en uit zijn op wraak. Maar dat uit zich niet bij iedereen op dezelfde manier. Een teken bepaalt niet hoe jij in elkaar zit. Je kan nog steeds kiezen om je positieve kanten uit te spelen en minder aandacht te geven aan je schaduwkant.” 
“Maar geef toe: het geeft stof tot nadenken, toch?”, stelt Cato nog. “Zelf ben ik nog niet klaar voor kinderen. Maar vanuit mijn expertise kan ik wel checken waar de planeten staan binnen negen maanden. Een exacte birth chart hangt vast aan het geboorte-uur, en dat kan ik niet bepalen. (lacht) Maar op een of andere manier het zonneteken manipuleren? Dat zie ik mezelf later ook nog doen.” 

BRON: https://www.hln.be/dossier-nina/meer-mensen-zoeken-heil-in-astrologie-als-leidraad-bij-belangrijke-levenskeuzes-het-is-onterecht-dat-de-schorpioen-altijd-wordt-afgebeeld-als-zondebok~ae2f5d20/

Velen zoeken een weg in de astrologie. En dan nog vaak wat in boekjes geschreven staat. Maar wat je daar leest is algemeen. Daar kan men ook niet echt op vooruit komen. Astrologie is veel meen dan je sterrenbeeld je horoscoop. Eerst en vooral is het belangrijkste punt je geboorte, geboorteplaats, datum en het juist uur. Ook speelt de ascendant een rol. Astrologie heeft met zoveel meer te maken. Zelf maak ik gebruik van een goed programma en dan nog bekijk ik het met de nodige boeken erbij.
Wil jezelf eens iets van je te weten komen is dit wel een top site
https://vollemaankalender.nl/astrologie/geboortehoroscoop-berekenen-uitleg/
Daar kan je ook heel wat informatie vinden om je verder te helpen.
Ik ben van mening dat je geen toekomst kan voorspellen. Ik zeg altijd een toekomst heb jezelf in de hand. Maar je kan veel van jezelf te weten komen. Ook liefde vind je niet door astrologie. Al zegt men dat wel eens. Je kan wel zien de overeenkomsten. Maar het is door samen te leven dat je pas kan merken of je samen hoort. En dan nog er kan altijd iets gebeuren of mis gaan.
Zoals alles kan het gebruikt worden als leidraad in je leven.
Waar je ook nog de nodige informatie kan vinden is hier:
https://www.catharinaweb.nl/astrologie/index.htm
En het kan al eens leuk zijn om je horoscoop te lezen in boekjes maar ga daar zeker niet je zinnen opzetten.

Dierenriem, Astrologie, Sterrenbeeld, Horoscoop

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM