Kritiek geven.

Strijd, Ruzie, Kritiek, Verzetten Tegen, Uitdaging

Kritiek geven is het makkelijkste wat er is. Toch kan je er vaak niet veel mee. Omdat het eigenlijk drie zinnen bevat.
Wat waardeloos
Dat vind ik stom
Heb je niets beters.
Als iemand dat tegen je zegt of in tekstvorm gooit daar kun je niets mee. Daarom is kritiek geven makkelijk. Want vaak gaan deze mensen ook niet verder ergens op in. Daar sta je dan als ontvanger. Als ontvanger ga je zeker geen arme ik rol spelen of slachtofferrol. Maar ga je een vraag stellen. Zodat de persoon je kan antwoorden. Al zal dat niet altijd het geval zijn. Vaak hebben deze die kritiek geven geen antwoord op je vraag. Men mag natuurlijk niet vergeten dat er ook opbouwende kritiek is of het kan ook nuttige kritiek zijn. Daar kan je dan ook weer iets. Bij deze kritiek zoek je vaak samen naar oplossingen. En kan het zelfs je verder helpen.
Nu de meeste die kritiek hebben op een ander vinden zichzelf veel beter. Ze weten alles beter en vinden het fijn om anderen de grond in te drukken. Maar als ze dan voor iemand komen te staan die zich daar niet laat in vangen. Staan ze versteld.
Denk maar een bepaalde collega’s die maar al te vaak kritiek uiten maar zelf niet echt weten wat ze doen.
Het is dan ook goed om een goed zelfvertrouwen te hebben. Dan ga je merken dat het niet raakt en dat je eigenlijk een vraag kan stellen.
Veel mensen en zeker op een werkvloer kruipen in hun schulp als ze kritiek krijgen. En daar is de andere eigenlijk fier op. Zoiets doen ze graag en voelen ze zich in hun nopjes.
Mensen laat je niet vangen aan zulke mensen. Denk altijd bij jezelf dat je goed bent. En krijg je toch kritiek probeer dan snel een vraag te geven. Zodat je kan proberen en gesprek aan te gaan.
Kritiek kan opbouwend zijn en je verder helpen.
Kritiek kan je gewoon angst geven en de grond induwen.
Maar door een goed zelfvertrouwen kom je sterk naar voren.

Haan, Hanen, Strijd, Kippen, Pluimvee, Duel, Ruzie

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM