ONS BESTAAN.

Familie, Pasgeboren, Baby, Kind, Gelukkig, Moeder, Cute

Voor we echt beginnen te leven moeten wij zoveel leren. Dat begint met lezen schrijven rekenen. Maar ook het echte leven. Relatie liefde en dan een derde groep menstruatie seks zwangerschap geboorte kind opvoeden. Voor het eerste wat we leren bestaan er boeken wordt er een uitleg gegeven in scholen. Voor het tweede daar bestaat bijna niets voor en wordt er vaak niet over gepraat. En de derde groep worden we als kind in de maling genomen en wordt er maar zelden over gesproken. Weet je nog de auto in de garage parkeren bijtjes in schoolboeken de ooievaar die de baby bezorgt of de bloemkool waar baby’s uit geboren worden. Tot op een moment dat jezelf op onderzoek uit moet gaan. Of het meisje dat tussen de benen begint te bloeden en dan te horen krijgt nu wordt je vrouw. Allemaal werden we met dit geconfronteerd. Tot we op een leeftijd komen dat we in eerste instantie ons eigen lichaam gaan leren kennen. Dat een vulva ook een vagina heeft die niet alleen voor het plassen is net als de penis. Dat de borsten meer zijn dan een lichaamsdeel. Dat bepaalde delen van het lichaam een rol spelen bij het sensueel spel. Dat een vrouw niet vies is tijdens de maandstonden. Maar dat ze zich zelf soms chagrijnig gedraagt door een verandering in het lichaam. Dat het nadien voor haar iets mooi kan brengen. Dat een zwangerschap ook zijn negatieve kantjes kent en nadien het nodige gedaan moet worden om terug op gewicht te komen. Dat een baby geen pop is en dat men er toch heel wat tijd en energie in moet steken. Nee dat wordt niet geleerd. Dat moet men allemaal zelf aanleren. Dat geeft men dan ook door aan je kinderen. Liefde en warmte zijn de twee woorden hiervoor. Alhoewel bepaalde dit niet gekend hebben. Omdat hun ouders dit niet kunnen of konden geven. Of omdat het kind liever die tijd niet meer wilt herinneren. Het leven ons bestaan is niet altijd even makkelijk. En zelfs voor bepaalde zullen fases van het leven liever vergeten worden. Dat maakt het leven niet altijd makkelijk. Maar men moet erdoor hoe hard het ook was of is. Daar bestaan geen boeken over daar bestaat alleen doorzettingsvermogen voor. Om te leren wat ons bestaan ons leven echt allemaal inhoud. We worden met zoveel geconfronteerd en er wordt zoveel van ons verwacht in het leven. Maar dat zijn onze persoonlijke lessen. Lessen van begrijpen en delen. Want als men iets gevoelsmatig niet kan delen zal je kind het ook niet kunnen overnemen. Om het op hun manier dan weer ooit door te geven. Men leer veel door onze ogen te gebruiken. Eigenlijk door al onze zintuigen te gebruiken.
Ons bestaan is een lange reis. Die nooit eindigt eigenlijk. Alhoewel we hier op aarde maar een tijd verblijven. Net zoals tijd niet stopt. Want ons biologisch klok leert ons heel veel. Wanneer je moe bent wanneer je moet gaan slapen en opstaan. Maar ook hier wordt niet altijd aandacht aangegeven. Omdat de meeste leven op klok en agenda. Dat hebben ze zo geleerd. Een klok is nuttig. Net zoals we gaan werken. Dat hebben we nodig in ons leven. Maar denk eens na hoe deden ze het vroeger en wat zijn wij daar van verleerd of doen we nog.
Met dit wou ik gewoon laten lezen dat niet alles aangeleerd wordt. Dat we in ons leven eigenlijk veel zelf moeten leren en dit door te doen. door op onderzoek uit te gaan. Dat zal zeker niet altijd leuk zijn maar wat je geleerd hebt vanuit jezelf blijft ook hangen.

Wat is het leven in het begin
Vaak gebaseerd op bepaalde leugens.
Die we ooit zelf onder ogen krijgen.
Door te ervaren.

Leven, Geestelijk, Ademhaling, Zee, Wereld, Coruña

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM