Wat zie je als je in jouw weerspiegeling kijkt

Water, Waterval, Achtergrond, Natuur, Element, Macro

Als je troebel water met rust laat, wordt het vanzelf helder. Chinese filosoof lao tse. Water is dan ook het element van de Chinese geneeskunde. Het behoort tot de 5 elementen.

Afbeeldingsresultaat voor 5 elementen
  • Element Hout
  • Element Vuur
  • Element Aarde
  • Element Metaal
  • Element Water
pexels-photo-1458684.jpeg

 In de winter is water actief. Net als wij actief zijn. Maar ook moet men de rust innerlijk kunnen geven. Water staat maar op een moment stil. Dat is als het bevroren is. Wel soms sta je er niet bij stil als je een probleem niet onder ogen durft te kijken en dat op een moment toch aan de oppervlakte komt. Daarom kan het verstandig zijn om in deze periode je rust te vinden en je op te laden. Maar dan moet men eerst wat diep gezonken zit durven aan te pakken. Wanneer je helder kan denken dan pas kan je groeien. Het is dan ook van belang in de Chinese geneeskunde om bij bepaalde elementen stil te blijven staan. Te kijken voor jezelf wat kan ik er mee. En dat begint al met het kijken naar je spiegelbeeld. Hoe zie jij jezelf. Hoe voel jij jezelf als je naar je kijkt. Voel je door het kijken ook emoties. Die emoties hebben een oorzaak. Soms kan het dan verstandig zijn om deze nu aan te pakken.
Drie belangrijke punten van water
Het stroomt – het leven je innerlijke stroomt
Het staat stil bevroren – soms willen we onze gevoelens ook net aanvoelen.
Het verdampt – sommigen dingen die we meemaken hebben we los kunnen laten door verwerking.
Wat ook het voordeel is van water dat men een stroming heeft. En dat is net als ons leven je kan doorstromen tot andere mogelijkheden je kan doorstromen om bepaalde inzichten te krijgen. Want alles heeft water nodig. Wij als mens ook om te overleven maar ook om te groeien. Juist als ons lichaam en geest niet helder is (troebel) zullen we dat gewaar worden. Niet helder kunnen denken niet helder kunnen functioneren. Dan moet je durven naar jezelf te kijken. De helderheid terug te vinden. Dan pas voel je alles stromen. Dan pas kan je doorgaan.
Wij mensen vergeten soms dat de natuur en het contact met de natuur ons veel te bieden heeft.
als je de 5 elementen neemt zie je ook dat er altijd een verbondenheid is. Dat de ene niet zonder de andere kan op een moment. Ook dit is misschien eens een les om opzoek te gaan voor jezelf wat deze elementen voor jezelf kunnen betekenen. En welk element je bent. Want ook dat kan helpen om jezelf beter te leren kennen. Ook voeding kan je zo gaan selecteren dat kan helpen bij afvallen.

Engel, Fee, Vleugels, Fantasie, Jong, Vrouwelijke

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM