Dit kreeg ik prive doorgestuurd. En deel ik dus ook altijd graag met mijn lezers.

https://gallery.mailchimp.com/96bf370ea9fa1b2e54602f787/images/8a16285b-9fa0-4bab-815e-093d64fae744.png
Beste Bruno,

Tibetaanse politieke gevangene Tashi Wangchuk is vrijgelaten na 5 jaar gevangenisstraf. We willen je enorm bedanken voor je steun!

Tashi Wangchuk heeft vijf jaar in Chinese gevangenschap doorgebracht zonder dat hij een misdaad heeft begaan. Hij is voorvechter voor behoud van de Tibetaanse taal. Op 22 mei 2018 veroordeeld tot 5 jaar gevangenisstraf op beschuldiging van ‘aansporing tot separatisme’, omdat hij westerse media had toegesproken over het belang van de bescherming van de Tibetaanse taal. Op 28 januari 2021 is Tashi Wangchuk vrijgelaten uit gevangenschap.

Sinds zijn gevangenschap pleitte International Campaign internationaal bij overheden en bij de VN, voor de vrijlating van Tashi Wangchuk. Samen met u, onze vrijwilligers en alle Tibet-vrienden hebben wij
meer dan 10.000 handtekeningen verzameld op onze petitie.

De vrijlating van Tashi Wangchuk toont wederom hoe onmisbaar jouw steun is voor het Tibetaanse volk. Jouw steun heeft bijgedragen aan internationale aandacht voor de zaak van Tashi Wangchuk, ontzettend bedankt!
  Lees het bericht over zijn vrijlating
Hoewel we verheugd zijn dat Tashi na vijf jaar eindelijk naar zijn familie kan terugkeren, mag niemand zijn vrijlating als een overwinning beschouwen. De Chinese regering heeft Tashi valselijk beschuldigd van het overtreden van de wet, hem jarenlang vastgehouden ondanks een internationale oproep tot zijn vrijlating, hem onderworpen aan een schijnvervolging en hem onvoorstelbare fysieke en psychische schade toegebracht. Tashi Wangchuk is niet de enige politieke gevangene, er worden op dit moment honderden Tibetanen onterecht gevangengehouden en gemarteld. 

Daarom zijn wij een petitie aan de VN gestart: Stop martelingen in Tibet!
Heb jij de petitie al getekend en gedeeld?

Tenzin Nyima, een 19-jarige monnik is overleden nadat hij was geslagen in politiehechtenis. We moeten nú een onderzoek eisen naar zijn moord en een einde maken aan de martelingen en misbruiken door China in Tibet!

Zijn leven was nog maar net begonnen, maar het eindigde in pijn. Hij was naar verluidt tien dagen in kritieke toestand voordat de autoriteiten hem aan zijn familie overgaven – de Chinese overheid laat politieke gevangenen na extreme martelingen vaak vrij, zodat ze niet als hun gevangenen zullen sterven.
 Teken ook de petitie, en roep de VN op!
De vrijlating van Tashi Wangchuk is ontzettend goed nieuws, en toont hoe belangrijk onze acties voor Tibetaanse politieke gevangenen zijn. We moeten China ter verantwoording roepen en we moeten eraan werken om een ​​einde te maken aan marteling in Tibet. Ik hoop dat jij vandaag ook weer tekent!
 Met vriendelijke groet, Tashi Deleg,
Tsering Jampa
Directeur International Campaign for Tibet EuropePS  ICT houdt toezicht op de status van politieke gevangenen in Tibet en we werken samen met regeringen over de hele wereld om hun vrijheid en welzijn te bevorderen. U kunt deze dringende inspanningen ondersteunen door vandaag een gift te doen.
Geef voor Tibet

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM