SOMS IS EEN GOEDE BEDOELING NIET WAT JE AAN POSITIEF ZOU MOETEN VOELEN

Handen, Helpen, Trek, Het Geven Van Een Hand, Silhouet

Heb je het al eens gevoelt. Iemand doet iets voor je of geeft je advies maar binnen in je voelt het niet fijn. Het kan wel goed bedoelt zijn toch voelt het zo niet aan.
Dan heb je soms de neiging om een masker op te zetten en toch dank u wel te zeggen. Maar eigenlijk zou je dat masker niet moeten opzetten en ook durven zeggen dat het niet fijn aanvoelt.
Er zijn nu eenmaal mensen die alles goed bedoelen maar het komt niet altijd zo over.
Vaak zijn het mensen die vanuit hun goede bedoeling zelf winst willen uithalen. Als iets spontaan gedaan wordt of het wordt uit je handen genomen met de woorden zal ik dat wel even voor je doen. Kan dit echt een onprettig gevoel geven.
Als je dit herkent.
Wanneer je jezelf hoort zeggen “ja, maar hij bedoelt het goed”, is dat een rode vlag. Het is hét signaal om naar binnen te keren en serieus te nemen wat je diep vanbinnen voelt. Laat je niet misleiden door je verstand dat het goedpraat en je angst dat je de ander voor het hoofd stoot. Dit soort situaties zijn een uitstekende leerschool in het voelen en aangeven van grenzen.
Dan moet je gaan aangeven. Zeggen van nee dat hoeft niet ik doe dat zelf wel. Als ik hulp nodig heb laat ik het graag weten. Zo voelt de persoon zich ook niet afgewezen.
Ga je dat niet doen ga je merken dat je een soort van schuldgevoel gaat krijgen. En de persoon nog dankbaar moet zijn voor wat deze gedaan heeft. Al voelt het slecht bij jezelf.
Wij mensen zijn van nature helpende. Maar ongevraagd iets doen voor anderen kan in je nadeel komen te staat.
Een vraag om te helpen is nooit teveel.
Daar geniet je beide van. En zal niemand met een slecht gevoel achterblijven. Of een angst hebben dat je er weer staat om te helpen.
Mocht iets niet goed voelen durf dit aan te geven. Dan blijf je in je eigen energie zitten.
En mocht je hulp kunnen gebruiken durf het ook te vragen. Ik zeg altijd een nee heb je een ja kan je krijgen. Maar dan heb je de vraag gesteld die ook beantwoord zal worden.

Liefdadigheid, Helpen, Arme, Triest, Mensen

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM