Uitstellen.

De Hand, Vinger, Inschakelen, Nu, Naderhand, Beschaamd

We stellen iets uit omdat we het niet graag doen. Maar wat we uitstellen moeten we op een ander moment toch doen. Is het dan niet verstandig om het gelijk te doen. Dan is men er ook gelijk vanaf.
Vaak is de zin bij iets uit te stellen. Ik doe het straks wel even. En die straks komt er eigenlijk niet. Men laat het liggen en spijtig genoeg vergeet men het soms. Dat dan weer gevolgen heeft voor jezelf. Belangrijke dingen stel je het liefst niet uit. Zo ga je ook niet in de problemen komen. Want uitstellen is om problemen vragen. Denk maar aan een factuur dat je laat liggen. Misschien ligt die er binnen een week nog en krijg je een aanmaning met vaak nog een % erbij. Of de afwas die je laat staan om juist dat programma op tv niet te missen. Dan heb je nadien meer werk op het proper te krijgen.
Maar ook spiritueel heb je uitstelgedrag. Soms stel je iets uit waar jezelf voldoening uit zou kunnen halen. Dat kan lichamelijk zijn zoals mediteren yoga en noem maar op. Maar ook geestelijk. Een bepaald boek lezen bepaalde cursussen volgen of gesprekken. Vaak heeft dit uitstel te maken met angst. Angst wat anderen gaan denken. Juist dan ga je iets persoonlijks uitstellen. Maar kan men denken voor een ander. Nee en daar mag je ook niet in mee laten slepen. Jouw pad moet je vanuit jezelf kunnen bewandelen. Zonder enige angst. Want op spiritueel vlak hebben we allemaal angsten in ons leven doorstaan. En heeft men geleerd om op die momenten de rust te bewaren. Dat is juist hetzelfde met uitstellen. Neem eens de rust om het uitstellen niet te doen. Op zo een moment denk ja aan jezelf. Dan pas ga je merken dat je opkomt voor jezelf. Iets uitstellen in gelijk welke zin is gevolgen dragen.
Als ik ooit niet gekozen had voor mezelf had ik nu niet gestaan waar ik nu sta. En de weg is nog lang om te bewandelen.
Zo blijf je in je eigen energie en weet je van te voren dat wat je onderneemt nu niet morgen hoeft gedaan te worden.
Doe het meteen dan voel je de energie stromen. En wat je lichamelijk voelt stromen geeft een goed gevoel.

Bepaalde dagelijkse behoeftes stel je toch ook niet uit.

Silhouet, Vrouwen, Boom, Yoga, Meditatie, Harmonie

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM