Kagyu Yeunten Gyamtso Ling

Helaas, we houden onze deuren nog ietsje langer toe.
Alle activiteiten in Yeunten Ling worden tot en met 31/01 geannuleerd.
Maar dat wil niet zeggen dat we stilzitten …

 

Tibetaanse yoga,
met Lama Zeupa


Zaterdag 23 en zondag 24 januari 2021 van 10u tot 11u30

Tijdens deze twee ochtendsessies zal Lama Zeupa ons fysieke oefeningen en ademhalingstechnieken aanreiken die onze lichamelijk en mentale gezondheid kunnen bevorderen.
Deze lessen zijn deels gebaseerd op het boekje “Tibetaanse Yoga” van wijlen Kyabje Kaloe Rinpoche.

Zorg ervoor dat de “Zoom” -applicatie (minstens versie 5.2.1) op je smartphone (of computer) is gedownload en registreer je via de link
https://us02web.zoom.us/j/88942713926?pwd=NXpiZFY4RTdrK2wrQ2VtVDRqZ0hWZz09

Onze online programma ’s vergen veel inspanning van het Instituut. 

Gelieve een online bijdrage te doen  via deze lin
Ons voorstel : € 20 voor beide dagen

Ofwel op de bankrekeningnummer BE39 2400 2910 1519 van Instituut Yeunten Ling, met als mededeling “Tibetaanse yoga”

Inleiding tot het Boeddhisme,
met Krista De Mey


Zaterdag 30 januari van 10u30 tot 12u
De capriolen van de geest

Vandaag bekijken we de capriolen van onze geest vanuit boeddhistisch perspectief. Waar is onze geest van moment tot moment mee bezig? Welke zijn onze diep ingesleten mentale gewoontepatronen? Wat zijn de gevolgen van deze patronen? Zijn er andere mogelijkheden van de geest? We leren de geest kennen als fantast, als dolle aap en sluwe vos, als motor van gebeurtenissen, als een open en heldere hemel. Ons boeddhistisch perspectief wordt verruimd met actuele inzichten uit de neuropsychologie en de positieve psychologie. 

Zondag 31 januari van 10u30 tot 12u
Het temmen van de geest

In de rijke bibliotheek van boeddhistische scholen vinden we talrijke vaardige middelen die ons kunnen helpen om onze geest te temmen: denkoefeningen die onze geest bevrijden van onze jachtige verlangens, meditaties in de vorm van verzen die ons bij de les houden, meditaties met steunpunten, oefeningen in liefdevolle vriendelijkheid, voorbereidende oefeningen en visualisaties. Voor elk individu afzonderlijk is er een methode te vinden die past bij zijn manier van leven en denken. In deze langzame weg naar bevrijding ontdekken we stilte, kalmte en komen we steeds dichter bij de ware natuur van onze geest. 

Praktisch:
Zorg ervoor dat de “Zoom” -applicatie (minstens versie 5.2.1) op je smartphone (of computer) is gedownload en registreer je via de link :
https://us02web.zoom.us/j/88421143337?pwd=UEhidk51Z1dPMy9MSkhTQ3JmUzFQQT09
Onze online programma ’s vragen veel inspanning aan het Instituut.
Gelieve een online bijdrage te doen via deze link.
Ons voorstel : € 20 voor beide dagen.
ofwel indien u dit verkiest, op  bankrekeningnummer BE39 2400 2910 1519 van Instituut Yeunten Ling, met als mededeling “Inleiding tot het boeddhisme”

Krista De Mey is  Master in de godsdienstwetenschappen en de  seksuologie en gespecialiseerd als systeemtherapeut. Na jaren in de hulpverlening vond ze haar ware roeping in het onderwijs. Ze is er leerlingenbegeleider en vakleerkracht sociale wetenschappen en gedragswetenschappen. Sinds 2006 volgt ze het dharma onderricht in Yeunten Ling en is ze een bescheiden beoefenaar. In 2012 voltooide ze aan de BUB het postgraduaat in de boeddhistische filosofie en ethiek. Als vrijwilliger in Yeunten Ling schrijft ze teksten voor het programma en vertaalt het onderricht van het Frans / Engels naar het Nederlands.

Welkom in onze online shop !  

Het instituut en de winkel zijn gesloten, maar we zitten niet stil!
Op deze pagina kan je online een keuze maken uit boeken die we geleidelijk aan ter beschikking zullens stellen in onze online shop.
De volledige automatisering is vooralsnog niet beschikbaar. gelieve je bestelling per mail te versturen naar  yl.administration@tibinst.org.
Wij regelen de verzending zo snel mogelijk en sturen je de bijbehorende factuur per e-mail toe. 
Bij deze start van onze online shop doen wij een speciaal aanbod : de vermelde prijzen zijn inclusief verzendkosten naar België en Nederland (normaal tarief) !
Wij hopen je hiermee van dienst te kunnen zijn.
Warme groet
“De online shop van Kagyu Yeunten Gyamtso Ling” 

Dit is prive binnengekomen. En deel dit graag voor deze die er interesse voor hebben.

bol.com | Gebedsvlaggen koord Tibetaans met 10 vlaggen - 9x9 - Katoen (10  stuks) - M

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM