Beste Bruno,
Laat mij beginnen met je een gelukkig nieuwjaar te wensen! Zoals je misschien weet begint het Tibetaanse nieuwe jaar op 12 februari, tijdens Losar. Ik hoop vurig dat 2021 voor alle mensen op aarde meer gezondheid en geluk brengt.

Om Losar samen met jou te vieren, heeft ICT iets heel smakelijks bedacht. Daarover sturen we volgende week meer, houd je e-mail inbox in de gaten!

Behaalde successen in 2020


In de VS werd door de inzet van de loyale steun van ICT’s achterban de Tibet Policy and Support Act aangenomen. Deze wet bepaalt onder meer dat Chinese functionarissen die zich bemoeien met de opvolging van de Dalai Lama, sancties kunnen krijgen. En tijdens de internationale actiedag #FLAGSFORTIBET hingen meer dan 100.000 Tibet-supporters in Europa online of thuis gebedsvlaggen op. Lees alle grote successen van 2020 terug op onze website!

Tibetaanse democratie in 2021: Our Vote, Our Future!

Op 3 januari kwamen de Tibetanen in ballingschap wereldwijd in grote getale naar de stembus in hun regio om een nieuw parlement en een nieuwe president te kiezen. Wereldwijd was er een enorme opkomst van meer dan 80.000 Tibetanen verdeeld over 30 landen. Ook in Nederland was belangstelling van Tibetanen bijzonder groot, met bijna 90% van de kiesgerechtigden die een stem uitbrachten!

Voor mij persoonlijk was het een voorrecht om deze verkiezingen te mogen helpen organiseren. Daarbij is het inspirerend om van dichtbij te ervaren hoe belangrijk het werk van ICT voor democratische vrijheden en mensenrechten in Tibet is, ook in Nederland. Lees hier meer over de Tibetaanse verkiezingen van 2021!

Komt Tashi Wangchuk vrij?

Op 27 januari zou Tashi Wangchuk, die tot 5 jaar celstraf werd veroordeeld voor het pleiten voor Tibetaans taalonderwijs, vrijgelaten moeten worden. Hij heeft dan vijf jaar in Chinese gevangenschap doorgebracht zonder dat hij een misdaad heeft begaan. Kom in januari in actie! Bekijk en deel onderstaande video met de hashtag #FreeTashi.

Kleurrijke Tibetaanse tassen!

Een nieuw jaar betekent ook nieuwe producten in de Shop for Tibet! Heb jij de nieuwe kleurrijke tassen al gezien?
Tijdens een wandeling of fietstocht kan je, geheel in stijl, de Tibetaanse cultuur aan buren, vrienden en familie laten zien. Uiteraard zijn de kleurrijke patronen op 1,5 meter afstand zichtbaar!

Bekijk alle Tibet Talks Europe van 2020 terug

In het online initiatief Tibet Talks Europe, biedt ICT op een creatieve manier een platform met kwalitatieve gesprekken met denkers, politici, leiders, activisten en artiesten over Tibet. In 2020 ging ICT in gesprek met Nederlandse Tweede Kamerleden over toegang tot Tibet, spraken we Erica Terpstra en Michiel van Walt van Praag op de 85ste verjaardag van de Dalai Lama, en nog veel meer!

Ik kijk er ontzettend naar uit om Losar dit jaar, uiteraard online, samen met jou te vieren. Volgende week ontvang je van ICT een uitnodiging voor een online viering van Losar op 12 februari!
Met vriendelijke groet, Tashi Deleg,
Tsering Jampa
Directeur International Campaign for Tibet Europe

Dit is prive binnengekomen.

bol.com | Gebedsvlaggen koord Tibetaans met 10 vlaggen - 9x9 - Katoen (10  stuks) - M