Opgewonden raken.

Bee, Mond, Vleugels, Insect, Pad, Opgewonden, Bloemen

Nee mensen niet alleen van seks wordt men opgewonden. Je kan van zoveel meer opgewonden raken.

Iets mooi vinden
Schoonheid
Iemand intelligent vinden
Een bekend iemand
Iets zachts voelen of aanraken
Bepaalde geuren
Bepaalde muziek
Bepaalde voeding
Bepaalde kleding die je ziet of zelf draagt.
Ook ja het sensuele en seksuele

Opgewonden raken komt eigen doordat je gelukkig voelt. Je krijgt een warm gevoel over je heen. Ook bepaalde delen van het lichaam kunnen dat meer laten zien of voelen. Toch als men spreekt over het woord opgewonden komt er een gedachte naar boven. Seks. Juist omdat het daar mee geassocieerd wordt. Maar als men dieper in het woord gaat kijken. Dan merkt men dat het vaker voorkomt dan alleen bij iets sensueel of bij seks. En dat begrijp men vaak niet. Want in het leven kan je door zoveel opgewonden worden. Want als je bekijkt hoeveel synoniemen ervoor bestaan dan blijft het dus niet alleen bij seks of het sensuele.

Driftig, druk, geagiteerd, gejaagd, gespannen, geëxalteerd, gloeiend, in vervoering, koortsachtig, nerveus, onrustig, overspannen, rusteloos, verhit, verontrust, zenuwachtig. geestdriftig, hartstochtelijk, onstuimig.

Zo zie je het heeft allemaal met gevoel te maken. Het maakt iets los dat een goed warm gevoel geeft. Of in het slechtste geval kan het natuurlijk ook negatieve gevoelens naar boven brengen. Je ademhaling versnelt je kan een kleurtje krijgen op je gezicht je hartslag stijgt je bloeddruk stijgt. In andere gevallen gaan ook nog eens bepaalde lichaamsdelen het laten voelen. Op zo een moment bevind je lichaam zich in een extase.
Durf te genieten van een bepaalde opgewonden gevoel. Geef je er ook aan over. Dan merk je maar weer wat het doet in je lichaam.  

Spiritueel kan dit gevoel van opgewonden bereikt worden als jezelf echt begint te kennen. Dat je leeft vanuit een liefdevol gevoel en wat dan op je pad komt ook je dit gevoel kan geven.

Man, Vrouw, Naakte, Opgewonden, Gluren, Boos, Gezicht

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM