Muziek

Dans, Danser, Ballet, Ballerina, Iets, Gemak, Grazie

Wie luistert er niet graag naar ongeacht leeftijd. Ongeacht of men het nu doet om therapie of om tot rust te komen. Muziek kan ook je iets laten verwerken. Maar ook kan muziek je in een roes brengen. Omdat je vanuit de muziek die je hoort de gevoelens waarneemt. Gevoelens kunnen op zo een moment positief als negatief zijn. Het is daarom ook aangeraden om geen harde muziek te gaan beluisteren als je down voelt. Dat kan je dan weer depressief maken of zelfs nog ergere dingen met je doen.
Men zegt altijd muziek klinkt in de oren. Klopt maar muziek gaat dieper het lichaam in. Het brengt je ook bij bepaalde gevoelens. Die soms emotioneel kunnen zijn. Bij het luisteren van een bepaalde song.  Muziek kan pijn verzachten  en dan komt er endorfine vrij in het lichaam. Muziek kan je even in een hele andere wereld brengen. Dat maakt dat muziek voor met ons lichaam en brein doet. Trillingen worden opgevangen. Die je door heel je lichaam kan voelen stromen. Ook wordt muziek gebruikt om te mediteren. Maar ook om een vibratie in je lichaam teweeg te brengen. Denk maar aan een klankschaal die je op een bepaalde plaats zet op je lichaam. Bijvoorbeeld op een van je chakra’s. Dan voel je die trilling helemaal door je chakra gaan.
Muziek brengt mensen dichterbij elkaar. Om er samen van te genieten. Maar ook om er alleen van te genieten. Muziek laat je in een bepaalde ritme komen. Dat ritme kan je in beweging omzetten alleen of ook weer met twee of met meerdere.
Muziek kan je gewoon niet wegdenken uit het leven.
Het geeft een bepaalde verbondenheid naar jezelf naar anderen.

Menigte, Concert, Muziek, Publiek, Mensen, Event

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM