Waar beginnen we onze dag mee.

Venster, Vrouw, Ochtend, Meisje, Stretching, Opstaan

Een ochtendroutine is een verzameling gewoontes die je iedere ochtend herhaalt. De ene gewoonte triggert de ander. Na het opstaan zet je koffie, en na het koffie zetten ga je automatisch douchen. Zo ben je het gewend, en zo zal je het dus dag in dag uit blijven doen.

Man, Werknemer, Kantoor, Manager, Goede, Ochtend


Maar ook kan je voor jezelf die routine veranderen.
Bewust of onbewust beginnen we met een ochtendroutine. Dit kan veel goed maken in de dag. Denk maar eens aan je kleding klaar te leggen zodat je dit niet snel ‘s morgens moeten nemen. En al met stress zit wat je gaat aantrekken. Of voor je kledingkast staat en niet weet wat je moet nemen buiten je ondergoed. Alhoewel er zeker ook vrouwen zullen zijn die juist dat stukje lingerie willen aantrekken maar het dan weer niet vinden. Ook op een zelfde tijdstip opstaan kan een voordeel geven.
Een routine is een vaardigheid die je voor jezelf oplegt. Waar je ook goed bij voelt. Je kan dit niet van vandaag op morgen gaan toepassen. Je moet het je aanleren. Daarom is het ook een vaardigheid die je aan jezelf toelegt. Zo kan je aangenaam aan je dag beginnen. Er zit dan ook een mogelijkheid in dat je ook een stuk productiever zal zijn.
Het is ook eigenlijk even tijd nemen voor jezelf in alle rust. Als je dan helemaal klaar bent met je routine ga je ook meer rust voelen in jezelf.
Zo begin je de dag al niet opgejaagd.

Soms kunnen enkele tips bijdragen

  • Hoeveel tijd heb je nodig
  • Probeer zoveel mogelijk ’s avonds klaar te zetten en te maken
  • Steek gelijk het licht aan als de wakker afgaat
  • Voor de spiegel wees jezelf dankbaar om de dag goed te starten
  • Leg je bed netjes na het opstaan
  • Neem even tijd voor jezelf dit kan in de vorm van yoga meditatie zijn
  • Een douche kan ook helpen
  • Drink rustig je thee of koffie en als je ontbijt doe dit ook rustig
  • Stel bepaalde doelen voor jezelf die dag
Vrouw, Stretching, Word Wakker, Bed, Slaapkamer

Juist door dit te doen ga je ook rustiger aan je dag kunnen beginnen. Neem rustig de tijd om je te wassen en aan te kleden. Sta liever iets vroeger op en geniet van dat ritueel. Zeg tegen jezelf ook eens je ziet er weer top uit vandaag. Een goed humeur doet heel veel. Dat maakt voor jezelf je dag goed. En mocht er dan onverwachts is gebeuren of tussenkomen dat ga je daar ook anders mee om kunnen gaan.

Wat is jouw ochtendroutine en hou je daar dagelijks strikt aan?

Volwassene, Ontbijt, Slaapkamer, Deken, Bed, Voedsel

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM