Wat trek je aan van kleding.

Meisje, Mode, Mode Meid, Jong, Vrouw, Vrouwelijke

Naargelang waar je heen moet gaan daar zal je naar kleden. En dan is de kleding nog je eigen keuze. In vrije tijd trek je aan wat je wilt. Dat denkt men toch. Want soms worden foto’s bekeken en dan krijgt men nog kritiek om het geen men aan heeft. Zeker als het gaat om vrouwen en hun kleding. Er bestaan nu eenmaal beroepen waar een uniform verplicht is. Juist doordat wordt iedereen gelijk gesteld en is er geen discussie mogelijk. Alhoewel vrouwen dan nog iets bloot kunnen laten zien. Denk maar een decolleté en als ze een rok dragen en daaronder naaldhakken dat hun benen tot hun recht komen. Maar wordt dan een vrouw niet aanzien als een object? Ja en dat zou niet mogen. Of men zou alle kledingwinkels kunnen sluiten en een kledingzaak met allemaal dezelfde kleding. Zodat iedereen hetzelfde draagt als deze naar hun werk gaat of in de vrije tijd.
Kleding is gemaakt voor ons lichaam warm te houden en te wapenen tegen weer en wind. Ook is kleding voor velen een prijskaartje naar hun lichaam toe. Je kan met kleding veel verdoezelen of laten opvallen. Maar het is dan nog niet zo dat kleding gekozen moet worden door anderen. Wat je draagt daar voel je goed in. kleding begint bij ondergoed, rok of broek, trui of hemd. En voor elke omstandigheid is er wel kleding voor. Je gaat niet met maatpak sporten. En dan nog eigenlijk. Als iemand dat wilt is niemand die daarvan iets kan zeggen. Het is de keuze van de persoon. Net zoals iemand meer van het lichaam bloot wilt geven dan anderen.
Wat is ook al weer het spreekwoord. Kleding maakt de man/vrouw. En dat klopt ook wel. Hier kan je ook ver ingaan. Ik bedoel zoals ik al schreef je kan veel van bepaalde lichaamsdelen laten zien of juist heel weinig.
Zeker een vrouw kan haar lichaam optimaal tonen. En sommigen zullen daar een bezwaar voor hebben anderen zullen het mooi vinden.
Men drukt een deel van de persoonlijkheid uit en maakt de ander duidelijk hoe belangrijk hij of zij de zakelijke, collegiale of sociale omgang vindt. Dat toch ook belangrijk is om jouw eigen ik in je kleding terug te vinden.
Mensen laat ons gewoon eerlijk zijn. Men zou toch gewoon mogen dragen wat je wilt. Is daar iets mis mee. Ik denk het gewoon weg niet.
Maar de maatschappij denkt in sommige gevallen er toch anders over. Zodat je buitengesloten voelt of dat je zelfs erop berispt wordt.

Model, Feest Jurk, Partij, Mini Jurk, Decolleté, Sectie

Een vraagje
Zou jezelf iets veranderen aan je kleding mocht men je erop aanspreken?

Vrouwen, Redhead, Peliroja, Aantrekkelijke, Sensuele

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM