Kagyu Yeunten Gyamtso Ling
 
Nieuwjaarswensen van Lama Zeupa
 Beste vrienden,

Namens Lama Tashi Nyima en mezelf, wens ik u een gelukkig en vooral gezond jaar 2021.
2020 was een moeilijk jaar voor ons allen. We werden met veel moeilijkheden geconfronteerd : het coronavirus, het overlijden van familieleden of vrienden, het feit dat we geliefden niet mochten ontmoeten, het financiële verlies veroorzaakt door het verplichte stopzetten van bepaalde professionele activiteiten, enz. Voor de jongeren was het ook geen lachertje : ze hebben afstand moeten nemen van hun normale sociaal leven, terwijl ze dit nodig hebben voor hun persoonlijke ontwikkeling.
Maar deze pandemie heeft ons ook de kans geboden om onszelf beter te leren kennen, alsook onze reacties t.o.v. de werkelijkheid. Er waren ook positieve aspecten aan deze crisis : minder vervuiling door het feit dat velen onder ons thuis moesten blijven; de wilde dieren hebben een deel van hun verloren territorium kunnen heroveren, enz.
In de toekomst – wanneer de dingen stilaan weer normaal worden – zullen we ervoor moeten zorgen dat we het milieu en onze omgeving niet uit het oog verliezen : het milieu maakt deel van ons uit. We moeten ons daar bewust van zijn, er regelmatig aan denken en er goed voor te zorgen.
We kunnen ten slotte zeggen dat we moeilijke momenten hebben gekend, maar dit moeten we niet te persoonlijk opnemen : deze crisis is universeel. En we mogen zeker niet wanhopen. We moeten leren om ons niet vast te klampen aan de moeilijkheden, om gewoon los te laten en voort te gaan. We moeten ons best doen. Het is belangrijk dat we eraan denken dat we niet op ons eentje de hele wereld moeten veranderen : we moeten gewoon ons best doen, ons steentje bijdragen. Om dit te bereiken moeten we in harmonie leven met ons lichaam en onze geest, in harmonie met onze geliefden, met de leden van onze familie, onze vrienden en de wereld binnen ons bereik. In harmonie met onze omgeving leven en onze geest open houden om harmonie met de hele mensheid te creëren, dat is de manier waarop we moeten handelen.
Ik hoop echt dat 2021 het einde van deze sanitaire crisis betekent en dat we binnenkort hier in Yeunten Ling eindelijk weer bij elkaar kunnen komen.
Dat is mijn diepste wens.

Lama Zeupa

Helaas, we houden onze deuren nog ietsje langer toe.
Alle activiteiten in Yeunten Ling worden tot en met 31/01 geannuleerd.
Maar dat wil niet zeggen dat we stilzitten …

 
Online via zoom : Hoe omgaan met angst, met Lama Zeupa 
Van 10u tot 12u
Elke deelnemer hoeft alleen maar de “Zoom” -applicatie (minstens versie 5.2.1) op zijn smartphone (of computer) te downloaden en zich te registreren via de link
https://us02web.zoom.us/j/88942713926?pwd=NXpiZFY4RTdrK2wrQ2VtVDRqZ0hWZz09
Dit online onderricht wordt gratis aangeboden.
Een vrijwillige bijdrage wordt van harte gewaardeerd.
U kan een online bijdrage doen  via deze link
ofwel op rekeningnummer van Instituut Yeunten Ling BE39 2400 2910 1519 met als mededeling “Angst”
Stille meditatie met Lama Zeupa via Zoom
Elke avond van 20u tot 21u (behalve op dinsdag en woensdag).
De stille meditatie via Zoom wordt verdergezet.
U wordt uitgenodigd om aan te sluiten bij de groep van 40-50 deelnemers die elke avond present zijn.
Korte instructies begeleiden ons om samen in stilte te oefenen. Een unieke gelegenheid om samen met Lama een rijke innerlijke ervaring op te bouwen.
Voor meer informatie zie onderaan deze pagina. We hopen dat deze toelichting behulpzaam is voor diegenen die niet vertrouwd zijn met de Engelse taal die Lama gebruikt.
https://us02web.zoom.us/j/82866697531?pwd=cE04Nm4vY2VsTk1jRE9aNFRNSUJDdz09
Deze online meditatie wordt gratis aangeboden.
Een vrijwillige bijdrage voor ondersteuning van het instituut wordt van harte gewaardeerd. 
Een online bijdrage kan u via deze link uitvoeren..   
Q&A : Indien u aan Lama Zeupa een vraag wenst te stellen betreffende uw meditatiepraktijk, kan dit via  yeunten.ling@tibinst.org.  Lama zal uw vraag beantwoorden aan het begin of op het einde van een sessie.
Toelichting bij de stille avondmeditatie via Zoom
zie pdf op onze homepage
De dagelijkse poedja’s met Lama Tashi Nyima via Facebook
Om 07u en 18u,
behalve op woensdag.

.
 
Nieuw via Facebook : elke zondag om 18.00 uur de rituelen van Amitabha en Dewatchen voor de overledenen. 
Elke zondag om 18.00 uur de rituelen van Amitabha en Dewatchen voor de overledenen.  
U kan deze rituelen opdragen aan een familielid, vriend of iemand anders die onlangs is overleden.Gelieve uw verzoek te richten aan  yeunten.ling@tibinst.org  met volgende informatie
1.        Naam en voornaam van de overledene
2.        Geboortedatum en dag van overlijden
3.        Indien mogelijk een foto die de Lama tijdens het ritueel voor het altaar zal zetten 
4.        De relatie van de overleden persoon met u, indien u dit wil
Het laatste weekend van juni 2021, tijdens de Karling Shidro-rituelen, zullen de foto’s opnieuw in de tempel voor het altaar worden geplaatst ter nagedachtenis aan de overledenen tijdens het jaar dat voorbij is.
Een bijdrage om uw verzoek te ondersteunen behoort tot de gewoontes en is een bron van verdienste. Gebruik hiervoor het rekeningnummer van Instituut Yeunten Ling,  BE39 2400 2910 1519 met de mededeling “Amitabha voor + de naam van de overledene”
De zondag die volgt op uw bericht, kan u de rituelen volgen via Facebook. De te gebruiken teksten vindt u op onze website
Zodra de omstandigheden het weer toelaten zal het mogelijk zijn om persoonlijk aan de rituelen deel te nemen. 
Milarepa, via Facebook
Donderdag 28/01 om 20u
Bij elke volle maan reciteren we de poedja van Milarepa. Voor vele dharma-beoefenaars is de yogi Milarepa een belangrijke inspiratiebron, niet alleen omwille van zijn talrijke realisaties, ook zijn levensloop is indrukwekkend  lees verder

Dit kwam prive en misschien dat iemand toch interesse heeft om een meditatie of dergelijke te volgen.

bol.com | Gebedsvlaggen koord Tibetaans met 10 vlaggen - 9x9 - Katoen (10  stuks) - M

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM