Reddingswerker reanimeert babyolifant na accident met motorrijder

Olifant, Jong, Watergat, Jonge Olifant, Dierlijke

De Thaise Mana Srivate is al 26 jaar reddingswerker. Afgelopen weekend stond hem wel een hele bijzondere opdracht te wachten. Hij moest een babyolifant reanimeren.

De reddingswerker was niet aan het werk toen hij toch werd opgeroepen om dringend te komen helpen. Een jonge olifant werd aangereden door een motorrijder. Het accident gebeurde ten oosten van de Thaise hoofdstad Bangkok. Op beelden, die momenteel viraal gaan, is te zien hoe Srivata alles op alles zet om de olifant te reanimeren. 

“Het is mijn instinct om levens te redden, maar ik was erg ongerust omdat ik de moeder en andere olifanten het dier hoorden roepen”, zo vertelt hij aan Reuters. “Ik ging er vanuit dat het hart van een olifant op dezelfde plek zou zitten als bij een mens.” Na verschillende pogingen stond de olifant opnieuw op zijn poten. “Ik moest bijna huilen toen hij weer bewoog”, luidt het. 
Het olifantje werd meegenomen naar een andere locatie waar dierenartsen hem verzorgden. Toen bleek dat het dier geen verdere verzorging nodig had, werd het teruggebracht naar de plek van het ongeval in de hoop dat het herenigd zou worden met zijn moeder en de rest van de kudde. “De olifanten kwamen snel terug toen de moeder haar baby hoorde roepen”, zegt Mana aan Reuters. 

BRON: https://www.hln.be/dieren/reddingswerker-reanimeert-babyolifant-na-accident-met-motorrijder~a79b7531/

Dit noem ik nog eens een hart voor dieren hebben. Want dan zie je maar pas dat een dier ook een levend wezen is. En altijd leuk om te lezen dat de babyolifant terug bij de moeder terecht is gekomen.

Olifanten, Baby, Zoogdier, Dierlijke

AUM NAMASTE BOEDDHA BRUNO
Om Shanthi,
spiritueel en het aardse moet men kunnen verbinden

AUM MANI PADME HUM